друкувати


Бездомні собаки напали на одинадцятимісячну дитину

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 02:02:48
На мешканців столичної вулиці Милославська бродячі собаки нападають практично кожен день. Дикі тварини вже перекусали десятки місцевих мешканців і перехожих на околиці Троєщини.

Терпіння киян лопнуло, коли серед білого дня в пащу скаженого пса потрапила одинадцятимісячна дитина. Мати встигла підняти немовля на руки - тоді зграя з десятка бездомних собак кинулась на молоду жінку.

Лариса гуляла з дитиною, якій ще не виповнився рік у дворі свого будинку. Зграя собак напала на людей зненацька. Після укусів на ногах жінки залишаться шрами, не врятували від ікол диких псів навіть зимові чоботи. Їх собаки розірвали в шматки. Мова вже не йде про хворобливий курс медичних щеплень. Головне, щоб пережите дитиною нервове потрясіння, не позначилося пізніше на його здоров'ї.

Зграї диких собак на Троєщині вже досягли декількох десятків. Бездомні пси, що збилися в зграю, облюбували будівництва, що знаходяться по сусідству з вулицею Милославська.

Неодноразові звернення в комунальні служби проблему не вирішили. Виявляється в столиці боротися з дикими тваринами вже нікому. Начальник Київського ЖЕКу № 319 Олена ЛІСКОВСКА повідомила, що нині вся робота з профілактики бродячих тварин зводиться до поступової стерилізації бездомних тварин. Однак, після проведення стерилізації, тварин знову відпускають на міські вулиці. Такі нові правила європейської політики поводження з тваринами.

Можливо, подібні правила гри і підходять європейськими містами, лише ситуація з диким звіром в столиці України різко загострилася. У період кризи, багато власників собак були змушені вигнати домашнє звірину на вулицю. Крім цього, здичавілі пси з околиць Києва масово потягнулися до міста, в пошуках їжі.

Кияни з тривогою чекають потепління. Взимку від укусів диких собак їх рятував хоча б товстий зимовий одяг. Зараз надія тільки на міцну палку або зброя травматичної дії.

При цьому тривогу в цю проблемну ситуацію вносять епідеміологи. Разом з дикими собаками в столицю приходить всілякі інфекції та хвороби, перенесенні тваринами , повідомляють Надзвичайні події.

Обговорити на форумі