друкувати


Семінар-нарада фахівців ДПН на підприємстві "Українська побутова техніка"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-24 12:45:14
Загальновідомий девіз Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій "Запобігти. Врятувати. Допомогти," передбачає не тільки реагування на надзвичайні ситуації у випадку їх виникнення, але й не менш важливим завданням є їх запобігання. У цьому плані найбільше навантаження лягає на органи державного пожежного нагляду, які здійснюють нагляд за протипожежним станом об’єктів різних форм власності та проводять масово роз'яснювальну роботу серед населення щодо безпеки життєдіяльності.

Як покращити роботу органів державного пожежного нагляду в нашій області – йшлося на семінарі з керівниками відділів, відділень та секторів наглядово-профілактичної діяльності територіальних підрозділів Головного управління МНС в області.

Виїзний семінар з керівниками місцевих органів державного пожежного нагляду проводився на базі одного із найсучасніших промислових підприємств Івано-Франківщини – товариства з обмеженою відповідальністю "Українська побутова техніка"(на фото), на якому впроваджено не тільки новітні технології з виготовлення пральних машинок "Ардо", але й усі його виробничі та адміністративні приміщення оснащено сучасними системами протипожежного захисту, аналогів яким немає в області.

Відкриваючи семінар-нараду, начальник управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС області Володимир ЧЕРНЕЦЬКИЙ зазначив, що, незважаючи на те, що в області дещо стабілізувався стан з пожежами як на об’єктах, так і в житловому секторі, зменшилася кількість загиблих під час пожеж у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, Департаментом державної пожежної безпеки перед працівниками органів державного пожежного нагляду поставлено ряд завдань щодо покращення наглядово-профілактичної роботи на об’єктах різних форм власності. Фахівці управління з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС в області довели до учасників семінар-наради зміни та доповнення в законодавстві, що стосуються нормативно-технічної роботи, акцентували на необхідність тіснішої взаємодії з відомствами та установами щодо проведення масово-роз’яснювальної роботи.

Перед учасниками семінар-наради виступив і представник товариства з обмеженою відповідальністю "Крос", який розповів присутнім про найновіші системи автоматичного водяного та газового пожежегасіння, автоматичні адресні пожежні сигналізації, які впроваджуються на сучасних виробництвах. Як зазначив представник фірми "Крос", саме такими засобами протипожежного захисту оснащені і виробничі корпуси площею близько 50 тисяч квадратних метрів товариства з обмеженою відповідальністю "Українська побутова техніка". Головний інженер об’єкту Сергій КАРАЙЧЕНЦЕВ показав керівникам територіальних органів державного пожежного нагляду усі виробничі приміщення підприємства, які оснащені сучасними системами протипожежного захисту.

Фахівці ДПН мали змогу побувати у виробничих приміщеннях підвищеної пожежної небезпеки - цехах пластики, де за допомогою термопластоавтоматів виробляються компоненти та деталі пластики для комплектації пральної машини і побачити, як тут функціонує спринклерна система пожежегасіння, котра автоматично здійснює гасіння пожежі в зоні, де перевищується допустима межа температури повітря, що, в свою чергу, і свідчить про наявність пожежі. Побували МНСники також і у фарбувальному цеху, де у спеціальній камері здійснюється фарбування елементів пральної машини. Зважаючи на підвищену пожежну небезпечність цієї виробничої дільниці, тут, окрім спринклерної системи, є і автоматичне газове пожежегасіння.

На виробництві також передбачено і облаштування протипожежних дверей, котрі у випадку пожежі відділяють приміщення категорії підвищеної небезпеки від решти виробничих площ. А виконавчий директор товариства з обмеженою відповідальністю "Українська побутова техніка" Мауріціо БОРІОНІ, який також брав участь у семінарі, відзначив важливість тісної співпраці керівництва заводу такого масштабу з фахівцями державного пожежного нагляду, адже безпека людей є для них не менш важливою, ніж виконання бізнесових планів.

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в області
Обговорити на форумі