друкувати


Схаменіться, підприємці, борги віддавайте

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-23 01:28:15
За два місяці 2009 року в області на 9 відсотків збільшилася заборгованість підприємств перед Пенсійним фондом. Нині заборгованість складає понад 30, 2 мільйона гривень. Про це повідомив на вчорашній колегії ОДА начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Петро ДАНИЛЮК.

Найбільшими боржниками є підприємства міст Калуша – 11,8 мільйонів гривень та Івано-Франківська – 9,2 мільйона. Не пасуть задніх у ганебній справі Галицький (1,5 мільйона), Тисменицький, Долинський та Надвірнянський райони (по 1,2 мільйони).

У загальній сумі боргу заборгованість економічно активних підприємств становить 17,6 мільйона. Найбільше занепокоєння викликають 152 підприємства-банкрути. Їхній борг становить 12,6 мільйона. Пан ДАНИЛЮК також зазначив, що деякі підприємства області, порушуючи закони, перевищують терміни проходження процедури банкрутства.

Проте втішним є те, що за два місяці 2009 пенсії виплачено в повному обсязі. Жодних заборгованостей немає. Для пенсій за березень не вистачає 310,7 мільйонів гривень.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі