друкувати


Ordos Hilton Hotel - гігантський готель у Китаї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-23 11:55:24
Готельну мережу Hilton, широко відому в усьому світі, поповнить ще один п'ятизірковий готель. Будівництво його розпочнеться в місті Ордос, у Внутрішній Монголії, автономної провінції Китаю. Автором проекту є архітектурне бюро з Амстердаму - VMX Architects, яке виграло конкурс, оголошений китайської фірмою Jiang Yuan Water Engineering.

Площа Ordos Hilton Hotel складе 32 тис.кв. метрів. Готель на 300 номерів, вишукані ресторани, концертний і конференц-зали, спортивний центр і величезний басейн, все буде розташовано на значній території готелю. План міста Ордос, передбачає відсутність занадто високих будівель, тому розробникам довелося обмежитися чотирма поверхами, один з яких нульовий, тобто знаходиться нижче рівня землі. Житлові приміщення розташуються по колу на трьох верхніх рівнях, в підвалі планується паркування, кухні та службові приміщення. Основна готельна інфраструктура буде знаходитися в центрі кола, захищена скляним дахом.

Будівля готелю буде круглою, що дозволить максимально використовувати простір і мінімізувати відстань між номерами та функціональними приміщеннями, такими як фойє, ресторани, бари, концертні майданчики і багато інших. Також округла форма будови, якнайкраще вписується в ландшафт Внутрішньої Монголії, повторюючи такі елементи монгольської культури, як Сонце, Місяць і юрти.

Ordos Hilton Hotel будуватиметься одночасно з популярним проектом Ordos 100, більше того, обидва об'єкта, за задумам їх організаторів, мають вдало доповнювати один одного. 100 молодих архітекторів з усього світу, відібраних швейцарцями Herzog & de Meuron, під кураторством китайського художника Ай ВЕЙВЕЯ (Ai Weiwei), розробляли оригінальний проект вілли площею 1000 "квадратів". Протягом першої половини проекту побудують 28 будівель, а під час другого - 72. Серед творінь VMX Architects і повинна була помістити свій готель. Злиття проектів було визнано вдалим.

Майбутні витрати на будівництво готельного комплексу оцінюються в 46 мільйонів євро.

Джерело: Новости технологий
Обговорити на форумі