друкувати


Писанки можуть творити дорослі і діти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-20 01:26:49
В Івано-Франківському обласному художньому музеї розпочала роботу школа писанкарства для дітей і дорослих. Щоденно сюди приходять охочі опанувати ази мистецтва писанкового розпису.

Тепер туристи, які відвідують художній музей, мають можливість ознайомитися з давнім мистецтвом писанкарства, що збереглося лише в декількох країнах Східної Європи. Організатори школи створили колоритний інтер'єр і запросили для роботи дітей.

Дехто з юних аматорів прийшов сам, інших привела керівник гуртка «Декор» центру дитячої та юнацької творчості Світлана ПЕТРЕНКО. І хоча не все ще вдається учням, проте відвідувачі художнього музею з захопленням спостерігають за жестами дитячих рук.

Працівники художнього музею вважають, що навчитися творити писанки може кожен, для цього вони створили найкращі умови. Юлія ПАУЧЕК, співробітник відділу образотворчого мистецтва музею розповідає, що для навчання треба принести тільки яйця на писанки і мати кілька годин вільного часу.

Вихованці, які вже почуваються впевненіше, готові вдома братися за писачок самостійно. Створені писанки вони з гордістю покладуть у великодний кошик і понесуть святити. Школа писанкарства діятиме в музеї до шуткової неділі, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі