друкувати


Епідемія масових вбивств

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-19 03:04:16
Все частіше поступають повідомлення про масові вбивства людей, можна припустити, що психічнохворими, бо нормальні люди, без сумніву, зробити таке не змогли б. Такий стан речей, не на жарт, лякає чиновників, педагогів, поліцію, а зрештою і простих людей – не вгадаєш, де з’явиться черговий маніяк-самогубець.

Так днями У США 27-річний чоловік вчинив криваву бійню: 10 людей загинуло. Спочатку Майкл МАКЛЕНДОН вбив власну матір і спалив її будинок, потім чоловік розстріляв ще п’ятьох членів своєї сім’ї та кількох перехожих, в тому числі й одного малюка. Поліція наздогнала злочинця на заводі, де він тривалий час працював. На очах у півтисячі людей Маклендон пустив собі кулю у лоба.

А перед цим 17-річний підліток влаштував стрілянину у школі "Альбертвіль", яка знаходиться у німецькому місті Вінненден. Внаслідок цієї кривавої бійні загинуло 16 осіб включно із нападником. Як з’ясувалося, підліток був випускником тієї школи, у якій влаштував стрілянину. Після обшуку в будинку батьків нападника поліцейські знайшли 18 одиниць зареєстрованої зброї.

На заході Бельгії в місті Дендермонд 23 січня 2009 року здійснено напад на дитячі ясла. 28-річний бельгієць на ім’я Франсіс ножем вбив 4 дітей і одну виховательку. Перед тим у коледжі фінського міста Каухайокі 22-річний Матті Йухані СААРІ вбив 10 учнів.

Тепер поступило повідомлення, що шведська поліція заарештувала 17-річного юнака, ім'я якого не називається, що опублікував свої погрози на одному з інтернет-форумів повторити масове вбивство в школі, на зразок того, що відбулося в німецькому місті Вінненден. Підліток навіть необачно доклав до повідомлення свою фотографію, де він позує з пістолетом. Після затримання підлітка правоохоронці провели в будинку підлітка обшук. Як виявилося, він зберігав у себе пневматичний пістолет, повідомляє УКРгазета.

Обговорити на форумі