друкувати


Прикарпатська освіта рівняється на Європу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-18 06:15:51
В Івано-Франківську розпочали роботу учасники Міжнародної освітянської конференції "Сучасна освіта в країнах Європейського Союзу та в Україні: досягнення, проблеми, перспективи".

Як повідомили Коломия ВЕБ Портал, Михайло ВЕРЕС, начальник міського управління освіти і науки, захід організовано з метою зміцнення і розвитку партнерських стосунків між закладами освіти міст зарубіжних країн, з якими Івано-Франківськ має угоди про партнерство і співпрацю. На конференцію запросили освітян з Німеччини, Угорщини, Польщі, Латвії, Литви та Росії. Проте приїхали в основному освітяни з Польщі.

Велика делегація із сусідньої країни представлена педагогами та працівникам органів місцевого самоврядування з Жешува, Бродніци, Нової Сулі та Рибника. Організатори конференції розповідають, що майже кожна друга школа Івано-Франківська має закордонного партнера. Міські керівники шкіл, педагоги та учні обмінюються делегаціями, методиками навчання та виховання і просто стають добрими друзями з своїми колегами й ровесниками.

Минулого літа 530 учнів івано-франківських шкіл оздоровлювалися у різних країнах Європи. "Місто Івано-Франківськ є нашим найкращим закордонним партнером, - каже Юзеф СУШИНСЬКИЙ, віце-староста Новосульського повіту Любуського воєводства. - Школи наших міст поєднані дружбою, і це не просто слова, - За ними конкретні дії і праця багатьох людей, щирі зустрічі та дружба, яка вже є і буде продовжуватися".

Завтра між школами польських міст та обласного центру Прикарпаття буде підписано вісім нових угод. Цікавою новацією стануть партнерські угоди між районними та сільськими навчальними закладами. У програмі конференції заплановано відвідування представниками польськими делегацій Городенківського району та села Угорник. З поляками також починають співпрацюватимуть місцева спортивна школа №2 та вечірня школа. Налагоджуються контакти і між директорами дошкільних закладів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі