друкувати


Cargonaut - літаючий робот, перевізник вантажів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-18 02:01:24
Незважаючи на те, що життя більшості людей останнім часом стала більш комфортною, іноді їм, так само як і тисячі років тому, доводиться носити важкий і незручний вантаж на собі.

Це можуть бути покупки з магазину, дорожні сумки, спортивні речі. Однак Matthias Schmiedbauer, промисловий дизайнер з Німеччини, знайшов вихід з ситуації, що склалася. Його концептуальна розробка, що отримала назву Cargonaut, являє собою подорожуючого робота, призначеного для доставки вантажів. Робот прибуває до місця вашого розташування, і вам залишається лише перекласти важку поклажу в його коробку, після чого вантаж буде відправлений за призначенням протягом максимально короткого відрізку часу.

Ідея, безсумнівно, прогресивна, але, як і всі концепти, вимагає масу доробок і різних поліпшень. Сам автор планує її здійснення до 2026 року. Термін немаленький, і може, протягом цього часу дизайнер продумає технічний пристрій апарата, і питання людської безпеки при його експлуатації. Адже як не крути, а літає робот у небі, у випадку поломки, являє собою смертельну небезпеку. Та й спроби використання робота терористами не виключені.

Джерело: Новости технологий
Переклад: Олег БОРОДАЧ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі