друкувати


Ю.РОМАНЮК: Політичні ігрища до добра не доведуть

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-18 11:17:11
Пропонуємо точку зору на заяву фракції "НУ" про вихід із коаліції з фракцією Блоку Юлії Тимошенко, яку вони обгрунтовують "зрадою Блоком Юлії Тимошенко коаліційних зобов’язань перед блоком "Наша Україна — Народна самооборона", фактичним її зближенням із Партією регіонів та Комуністичною партією тощо", голови фракції Блоку Юлії Тимошенко в обласній раді, заступника голови обласної ради Юрія РОМАНЮКА.

— Депутати нашої фракції висловлюють здивування стосовно такої політичної позиції наших колег-"нашоукраїнців". У час, коли на Івано-Франківщині набирає обертів фінансово-економічна криза, тисячі наших краян щодня залишаються без роботи та засобів до існування, не личить політикам облаштовувати такі ігрища. Замість консолідації всіх політичних та громадських організацій краю незалежно від їх політичних та ідеологічних уподобань з метою подолання труднощів, на що, переконаний, сподіваються народ, виборці, громада, наші колеги-"нашоукраїнці" затівають безпредметну та безпричинну "розборку", спрямовану на розкол демократичних сил краю. Переконаний, рядовим депутатам-"нашоукраїнцям", як і пересічним громадянам, така політична позиція жодної користі не дасть.

Що ж до коаліційної угоди з "нашоукраїнцями", то наші колеги її жодним чином не виконували. Якщо на загальноукраїнському рівні розподіл міністерських та інших посад між БЮТ та "НУ" відбувся 50х50 (і це незважаючи на двократну перевагу БЮТ над "НУ"), то в області з 14 голів РДА тільки один представляє нашу політичну силу. Серед начальників головних управлінь ОДА — жодного бютівця. Ось така, так би мовити, арифметика. То хто ж тоді, панове "нашоукраїнці", порушує коаліційну угоду в області?

Заради спокою в краї ми, бютівці, вгамували свої кадрові амбіції і не заявляли та не заявляємо жодних ультиматумів, нікого не шантажуємо та не погрожуємо розірвати нашу угоду з нашими політичними партнерами. Та це аж ніяк не означає, що у нас немає претензій до цієї політичної сили. Ми визнаємо роботу Міністерства закордонних справ та її чільника (квота НСНУ) незадовільною і такою, що завдала непоправної шкоди національним інтересам України.

На совісті "нашоукраїнців" й інші гріхи: повний провал євроатлантичного курсу нашої держави, неотримання українцями спрощеного візового режиму, публічна дискредитація прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО та очолюваного нею уряду тощо , повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі