друкувати


Жонглюючи цифрами економічного зросту не досягнути

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-17 04:38:31
"Існує правило: хочеш досягти результату – орієнтуйся на кращі показники, а хочеш виправдатися – шукай, коли вони були гіршими", - так прокоментував народний депутат, член президії Єдиного Центру Василь Петьовка заяву прем’єр-міністра про зростання промислового виробництва у лютому 2009 року.

"Порівнювати промислове виробництво січня 2009 року з лютим – це волаюча економічна неграмотність, - говорить політик. - Державний комітет статистики завжди порівнює статистичні дані з минулим роком і за їхніми даними ми маємо падіння промвиробництва у лютому-2009 - 31,6%, а в окремих областях – понад 60%. Прем’єр-міністр не може дозволяти собі здобувати політичні дивіденди перекручуючи економічну статистику".

"Те, що Ю.Тимошенко назвала зростанням, є звичайними сезонними чинниками, - пояснює народний депутат. - У січні практично половина місяця припадає на новорічні та різдвяні свята і тому кожного року у лютому фіксується зростання. Так, у лютому 2008 року порівняно з січнем було зростання 4,6%".

"Тому, про який успіх антикризової програми уряду можна говорити? - запитує політик. – Тим більше, що її взагалі не існує і єдиний антикризовий пакет, котрий прийняла Верховна Рада, був підготований Президентом України".

"Єдиний Центр вимагає від прем’єра відмовитись від жонглювання цифрами і зайнятися реальною роботою. Від кількості появи Ю.Тимошенко у телевізорі з надуманими успішними звітами кризові явища не зупиняться", - підсумовує Василь Петьовка, повідомляє Прес-служба Єдиного Центру.

Обговорити на форумі