друкувати


Хто найкраще місто знає?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-17 02:51:15
Відділ туризму управління економічного та інтеграційного розвитку виконкому Івано-Франківської міськради, громадська організація "Івано-Франківська туристсько-краєзнавча спілка" оголосили конкурс на кращу оглядову та тематичну екскурсію по обласному центру Прикарпаття. Усі матеріали на конкурс мають бути подані не пізніше 30 квітня. Відібрані екскурсії буде прослухано членами журі та до 347-ої річниці міста буде визначено переможців.

Як повідомив Коломия ВЕБ Портал Володимир Устинський, начальник Івано-Франківського міського відділу туризму, метою і завданнями конкурсу, є насамперед підвищення рівня професійної майстерності гідів. Адже коли екскурсії будуть цікаві, різнопланові, навіть дещо незвичні, той турити з радістю відвідуватимуть місто, дізнаючись незвичні й нові факти. Окрім цього, екскурсійний конкурс має стати своєрідною промоцією історико-культурної та архітектурної спадщини міста. Він сприятиме розширенню світогляду екскурсантів, а у молодих людей виховуватиме почуття поваги та любові до рідного краю.

Взяти участь у екскурсійному змаганні, за словами пана Устинського, можуть як юридичні, так і фізичні особи. Вони мають подати у міський відділ туризму технологічну карту екскурсії, схему і вид маршруту, текст, який вони розповідатимуть туристам, з переліком методичної літератури, що була використана при підготовці. Важливу роль при розгляді екскурсії відграватимуть також тривалість мандрівки містом та кількість зупинок. Конкурсний матеріал повинен бути прорецензований фахівцями.

Для заохочення переможців конкурсу - творчих груп та індивідуальних авторів встановлюються грошові премії. За перше місце - 755 гривень, за друге - 500, за третє - 400. і три заохочувальних - по 115 гривень. Кошти будуть виділені з міського бюджету. Вони передбачені на "Програму розвитку туристичної інфраструктури міста Івано-Франківська на 2007-2011 роки".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі