друкувати


Вісті зі шкіл: Світова криза ще не торкнулася душі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-17 12:00:20
У Печеніжинській школ, Коломийського району, і обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти було проведено практикум для слухачів курсів учителів географії та природознавства. Головною метою виїзду групи було вивчення застосування нових освітніх технологій у навчання географії та природознавства.

30 учителів із різних районів області вперше відкрили для себе Печеніжин. Відкрили і захопилися естетичним та змістовним багатством методичного кабінету, мистецьким талантом учнів та вчителів школи, патріотизмом і ораторським хистом заступника директора школи Наталії МАЦЬКІВ, котра яскраво й образно презентувала Печеніжин та свою школу.

У хімічному кабінеті вже чекала учитель природознавства Наталія ТРАЙТУРАК, учитель вищої категорії, старший учитель, котра разом з п’ятикласниками провела екскурсію залами музею води. Як і належить науковцям, малі дослідники в біленьких халатах вміло проводили досліди, встановлювали закономірності і виводили висновки. Учитель демонструвала своїм колегам застосування технології навчання як дослідження, від відкриттів сяяли очі не тільки в учнів, а й у гостей.

В оновленому, естетично оформленому кабінеті географії десятикласники під керівництвом учителя географії Олександри БАСАЦЬКОЇ представляли плоди багатоденної підготовки — власні узагальнюючі проекти про країни Європи. Дотримуючись логіки досліджень і власного бачення, кожна група показала своєрідний підхід до висвітлення поставленого завдання, вдумливо і раціонально відповідала на запитання експертів, тому праця їхня була оцінена високо.

Печеніжинські вчителі підтвердили високий рівень роботи з новими освітніми технологіями. Під час аналізу баченого методисту ОІППО Світлані ПОДОЛЮК не довелося запрошувати до слова, бо кожен хотів подякувати колективу школи за науку, яка полягала не тільки у методиці навчання предметів, психології спілкування з учнями та колегами, естетиці фону шкільного життя, а й високому рівню духовності, закладеному тут предками і любовно збереженому теперішнім поколінням. Усі залишилися переконані, що саме такий підхід у вихованні та навчанні є головним, істинним покликанням української школи.

Автор: Олена БАКАЙ, методист районного методичного кабінету
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі