друкувати


Каміння, що лікують, або Бережи мене, мій талісман...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-16 03:30:52
Підшукуючи для себе прикраси з натуральними каменями, знайте, що вони можуть не тільки радувати око, але й стати амулетом, "лікарем" на довгі роки. Про те, як правильно вибрати "шматочок здоров'я", ми поговорили з доктором медичних наук, професором Донецького національного медичного університету ім. Горького, автором дев'яти книг з цієї тематики Ельвірою ЯКОВЛЕВОЮ , повідомляє Донбас.ua.

- Існує повір'я, що камені - живі істоти, - розповідає Ельвіра Борисівна. - Якщо до них ставитися з повагою, вони допомагають власникові. Підхід на зразок "у мене синє плаття, тому я одягну сапфір" - неправильний. Підбір повинен вестися у відповідності з вашим знаком зодіаку. Не рекомендується позичати кому небудь прикраси. Камінь може повернутися разом з чужими хворобами.

Про александрит кажуть, що він приносить одинокість. Не потрібно носити його тільки в перстні. Майте при собі ще й сережки або браслет. Щоб отримати від александрита користь, перед тим, як надягти, покладіть його в склянку з водою.

Чари на голому тілі

- Майже всі представники світу мінералів мають біологічно активні дію, - продовжує розповідь ЯКОВЛЕВА. - Тому їх і накладають на тіло в лікувальних цілях. Знаменитим засобом від хворіб нирок в нетрадиційній медицині є нефрит, який потрібно носити на цій області тіла не менше року. У багатьох процесах відновлення чарівну роль відіграють сполуки кремнію. Його дефіцит в організмі призводить до атеросклерозу та інших хворіб.

Янтар (на фото) - сонячний камінь, який несе в собі енергію століть. Носити його потрібно на голому тілі, а не на одязі. Як і перли, які зараз в моді. До речі, якщо людина серйозно хвора, то перли можуть жовтіти, забираючи в себе неприємності.

На печінку - топаз, на серце - малахіт

Автори древніх рукописів вважають, що енергетичним центрам організму відповідає певний колір. Хвороба може виникнути, якщо колірний баланс порушується. На допомогу приходить мінерал відповідного відтінку.

- На поперекову зону, - каже Ельвіра Борисівна, - потрібно класти обсидіан, чорний онікс, турмаліни, димчатий кварц, місячний камінь і гранат. Області таза, яєчників, простаті відповідають рубін і янтар. Для сонячного сплетіння, селезінки і печінки призначені жовті камені: цитрини і топази. Серцю підходить зелений колір, а значить - хризопраз, малахіт, смарагд. До речі, якщо "мотор організму" вас турбує, корисно носити і коралові намиста.

При хворобах горла та щитовидної залози можна прикладати бірюзу, лазурит, аквамарин.

Коли і який "подарунок природи" носити

Січень: гранат, гіацинт.
Лютий: аметист, гіацинт.
Березень: яшма, аметист.
Квітень: сапфір, яшма.
Травень: агат, смарагд, сапфір.
Червень: смарагд, агат.
Липень: онікс, смарагд.
Серпень: сердолік, сардонікс.
Вересень: хризоліт, сапфір.
Жовтень: берил, аквамарин.
Листопад: берил, топаз.
Грудень: рубін, топаз.

Обговорити на форумі