друкувати


Великобританія: Кожна сім'я винна банкам по $84 тисячі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-16 01:37:09
У Великій Британії все частіше проявляються симптоми "боргової пастки". Це ситуація, коли сім'я не може повернути борги. Таких висновків дійшов Bank of England. Саме комбінація значного підвищення цін і різкого зростання боргового навантаження була головною ознакою депресії США 1930-х років.

У фінансовому звіті Bank of England йдеться про те, що сім'ї з високим рівнем заборгованості можуть стати жертвами боргової пастки. Британія особливо ризикує, оскільки в країні дуже багато сімей, які мають значні обсяги боргів, багато з яких - іпотечні кредити з фіксованими ставками.

Статистика приголомшує: сума заборгованості британців за іпотечними кредитами, кредитами та кредитними картками - на 1,46 трлн фунтів стерлингів ($2 трлн) більше, ніж вартість річного сукупного продукту країни. Сьогодні в середньому кожна британська сім'я завинила близько 60 тисяч фунтів ($84 тисячі).

Міністри фінансів європейських країн перед засіданням "великої двадцятки" на початку квітня попереджають, що необхідні більш суворі заходи для того, щоб допомогти світовій економіці уникнути можливого повторення депресії 1930-х років. Очікується, зокрема, що кількість безробітних на Туманному Альбіоні сягне двох мільйонів.

У доповіді банку говориться: "Ця конфігурація падіння цін активів і низьких економічних показників в умовах падіння попиту корелюється з майбутніми макроекономічними змінами в Об'єднаному Королівстві і на міжнародному рівні ". Ось чому Bank of England прийняв такі драматичні рішення на початку березня, скоротивши ставки банківськіх відсотків, і взяв на себе зобов'язання створити фонд у 150 млрд фунтів готівкою з метою викупити державні і корпоративні борги.

Ці так звані кількісні знижки вважаються радикальною мірою для запобігання повторення умов, характерних для американської Великої Депресії , повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі