друкувати


Арт-кафе клуб "Химера": Проект "Я І АРТ-РИНОК.2"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-14 12:06:42
Арт-кафе клуб "Химера" розпочинає оновлений проект проведення художніх виставок під назвою "Я І АРТ-РИНОК.2", який має на меті створення на базі та за умов арт-кафе клубу "Химера" квазігалереї. А саме – організацію та проведення перманентних виставок "ТАКІ КАРТИНИ КУПУЮТЬ ТЕПЕР" виразно комерційного спрямування з можливістю подальшого виявлення найбільш комерційно успішного автора.

З нагоди третьої річниці арт-клубу "Химера", у листопаді-грудні 2007 року було проведено опитування-анкетування "Я І АРТ-РИНОК. ART-MARKET AND ME". Метою опитування було дослідження сприйняття пересічним обивателем (відвідувачем арт-кафе) теперішнього довколамистецького процесу і, зокрема, його ринкового сегменту ("купівля-продаж", "місце перебування", "володіння" мистецтвом) з точки зору особистого чи родинного досвіду, гіпотетичних уявлень та ін. (Підсумки опитування опубліковані в останньому номері альманаху про сучасне мистецтво "КІНЕЦЬ КІНЦЕМ", Івано-Франківськ, 2008 рік.)

Отримані результати, серед іншого, стали підставою для продовження та розгортання цього актуального проекту і створення наступного – "Я І АРТ-РИНОК.2"

Для авторів та власників творів + майбутніх колаборантів пропонується два основних тренди, що складатимуть формат проекту:

Епігонізм або власне трактування основних мистецьких течій модернізму ХХ століття (абстракціонізм, кубізм, сюрреалізм, експресіонізм та ін.);

Висока (з точки зору автора або власника твору) ліквідність артефакту за умови лімітованого часу експозиції – 30 календарних днів.

Існують деякі інші незначні умови форматування проекту, передбачено видозміни та ймовірні несподівані повороти.

Обговорити на форумі