друкувати


Дайте горянам слово

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-13 12:14:49
Представники Асоціації місцевого самоврядування Гуцульщини, в яку входять керівники міст і сіл Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, зібралися на нараду в обласному центрі Прикарпаття. Приводом для засідання став розгляд проекту закону "Про розвиток гірських територій в Україні".

Кілька тижнів тому в Києві під головуванням заступника Міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолія ТКАЧУКА відбувся круглий стіл з обговорення проекту Закону "Про розвиток гірських територій в Україні". Його організаторами стали Міністерство регіонального розвитку та будівництва України та Рада Європи у співпраці з Делегацією України до Конгресу місцевих та регіональних влад та іншими зацікавленими організаціями.

Запропонованим документом визначається, що з першого січня 2010 року втрачає чинність закон про статус гірських населених пунктів в Україні. Стаття третя цього Закону наразі передбачає економічний розвиток населених пунктів, яким надано статус гірських. Прийняття такого документу у Верховній Раді може ще більше ускладнити життя горян. Все це викликало тривогу в керівників гірських районів, адже новий проект обговорювали без їхньої на те особливої згоди та участі. Зрештою в майбутньому такі дії столичних чиновників, які мало обізнані з життям у горах, можуть викликати хвилю протестів. А гуцули і бойки, відомо, люди гарячої крові та буйних голів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі