друкувати


Росія: Місця стратегічних ударів по Україні визначено

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-12 04:35:13
Російські публікації про нібито майбутні військові дії Збройних сил РФ на території України вже нікого не дивують. Після розробленого аналітичним центром Гліба Павловського плану по розчленовування України з нанесенням ядерного удару всі інші варіанти недипломатичного втручання є лише варіантами сказаного раніше.

Бої за Крим, розпад державної території за релігійною ознакою, доля післявоєнної Німеччини ... Ці та інші складові допомагають визначити в подібних "розробках", якщо не єдиного автора, то хоча б однакове бачення відбуваючихся всередині нашої країни процесів. Як під кальку росіяни пишуть про безкровне захоплення "молодшого брата", повній відсутності опору і швидке встановлення прокремлівської системи влади.

Автори останнього подібного "прогнозу" детонатором прийдешньої катастрофи в Україні бачать не події в Криму, а диверсійні удари в передмісті Києва. Судячи з їх (його) заяви, підходящою мішенню для диверсійного удару може стати гребля Київської ГЕС. Відповідний цикл статей вийшов на порталі православного інформагенства "Русская линия", де часто публікуються матеріали таких українських політиків, як Леоніда ГРАЧА або Наталії ВІТРЕНКО. Видання не пестить своїх читачів толерантним ставленням до України і української національної культури. Приміром, про Тараса ШЕВЧЕНКА там згадують лише як про "українського Каїна і Юду в одній особі".

Дехто Андрій ДОБРОВОЛЬЦЕВ у двох розділах науково-публіцистичній епопеї "Україна: на межі громадянської війни" обгрунтовує необхідність введення російських військ на територію нашої держави, роблячи це в типовій для сучасних московських мислителів ненависті до Західної цивілізації. Мовляв, для запобігання фінансово-економічних вливань в Україну з боку РФ, під керівництвом ЦРУ Школа ім. Дж. КЕННЕДІ, Гарвардський університет і Центр Дж. МАРШАЛЛА в Гарміш-Партенкірхені (Німеччина) готують сценарій початку громадянського протистояння між різними групами українців.

"Перш за все, економіка України на межі дефолту. Захід не допоможе, та й йому відверто наплювати на Україну. Українську економіку не врятувати без Росії. Щоб врятувати економіку, потрібні колосальні вливання і допомоги Росії і стратегічний військово-політичний союз двох країн. Але такого дива не станеться, оскільки для цього немає ніяких передумов на Україні. Повалення "помаранчевих" і зміни політичного режиму в Україні також очікувати не доводиться. Отже, динамічно буде насуватися глибока економічна криза, безробіття і соціально-політичне потрясіння. Не виключені масові протести і вихід з-під контролю ситуації в ряді регіонів ", - вважає мислитель.

Як і слід було очікувати, найбільш серйозні проблеми в першу чергу почнуться в Криму. Саме туди останнім часом звернені погляди кремлівських аналітиків, на його російськомовне населення вони покладають свої сподівання. "Крим запалає у громадянській війні і кривавому насильстві, припиниться подача води з "великої землі" (прилеглих областей) на півострів, - замаячить гуманітарна мінікатастрофа". Далі - як за лекалами. "З території України та з моря "на прохання" В.ЮЩЕНКО буде введено натівський миротворчий контингент, а в місця базування українського флоту введуть об'єднані ескадри НАТО на чолі з США з метою захисту транзиту енергоресурсів на Чорному морі, локалізації конфлікту і боротьби з тероризмом".

Постійний автор "Русской мысли" не скупиться на додаткові криваві подробиці що до вподій в різних регіонах України. "В.ЮЩЕНКО, зважаючи на "російську загрозу", просить ввести війська НАТО в Західну і Центральну частину України. Миротворчі сили США беруть під повний контроль всю газотранспортну систему України (не дарма ж американо-українську Хартію про стратегічне партнерство в грудні 2008 року підписали і двічі за останні роки відпрацювали сценарій газових воєн), стратегічну інфраструктуру і атомні електростанції ", - продовжує ДОБРОВОЛЬЦЕВ.

Вцілілі "помаранчеві" повинні створити "незалежну державу Правобережної України (на основі Центральної та Західної) на чолі з гетьманом-диктатором В.ЮЩЕНКОМ чи Ю.ТИМОШЕНКО".

Якось сама по собі Російська Федерація автоматично стає воюючою стороною. "Диверсії і потік зброї проникають через відкриті кордону на територію Росії, і Москва змушена ввести війська на Схід України, ставши фактично стороною конфлікту. На Лівобережній Україні починається знову війна і формується лінія фронту по Дніпру, яку поділяють натівські "миротворці" (модель - розділ України між Московією та Польщею, розділ Польщі між Гітлером і Сталіним) ".

Частина Правобережної України (Одеська область і Буковина) "захоплюються румунами". Наслідуючи Росію, Бухарест вводить війська для "захисту етнічних румун".

А тепер найцікавіше. Автор пише про те, що для того, щоб посилити на підконтрольних "помаранчевим" землях антиросійські настрої і знищити промисловий потенціал російськомовного Сходу, спецслужби США підуть на немислиме - на грандіозний терористичний акт. Оскільки за американцями "тягнеться шлейф терактів з 11 вересня 2001 року, і у них рука піднялася відправити на той світ тисячі громадян США для встановлення нового світового порядку (як це було за часів Перл Харбор - модель включення США в світову війну) і" боротьби з глобальним тероризмом ", - від них можна чекати все що завгодно".

Об'єктом атаки стане Київська ГЕС. "На тлі фактично зруйнованих контррозвідувальних структур в Україні організувати теракт на греблі Київського моря не представляє проблеми", - демонструє свою обізнаність теоретик перемоги над Україною. Звинуватять в теракті, звичайно, Росію.

"Наслідки вибуху греблі: гігантська хвиля заввишки в 30 метрів змете більшу частину правобережного Києва, весь Лівобережний Київ та всі придніпровські міста та селища, дачі та інфраструктуру вниз аж до Чорного моря; Україна буде відкинута в кам'яний вік. Жертв - як після масованого атомного бомбардування - мільйони. В основному постраждає схід України ", - живопише ДОБРОВОЛЬЦЕВ.

Його міркування, природно, закінчуються тим, що "у Росії повиненна бути адекватна відповідь". "Росія ніколи не буває готова до війни! Так, може, прийшов час змінити цю історичну парадигму?! Так і хочеться додати: "Поручик ГОЛІЦИН, роздайте патрони. Корнет Оболенский, надіти ордена ".

Втім, автор об'єктивності ради розглядає і інший, небажаний, на його думку, варіант розвитку подій навколо військової мощі РФ. Після того, як президент МЕДВЕДЄВ підписує двосторонню угоду з Америкою про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, "в країні настає нова епоха внутрішньополітичних змін та демократизації, яка призводить до дезінтеграції і загибелі РФ".

"На території колишньої РФ-РСФСР з'являються нові держави (Далекосхідна республіка, Сибір, Татарстан, Московія) з наявністю в них ядерної зброї. Розкидані по території Росії ядерні сили націоналізіуються місцевими правителями, і повторюється театр 90-х років з ядерним роззброєнням (Україна, Білорусь, Казахстан) ", - похмуро предрікає ДОБРОВОЛЬЦЕВ. У такому випадку від 1000 російських боєголовок для держави "Московія" залишиться 200-300 боєголовок, які можна накрити стратегічними ПРО в Польщі та Чехії, американськими крилатими ракетами.

Джерело: VLASTInet
Обговорити на форумі