друкувати


А.ГРИЦЕНКО: Іспитом для існування коаліції стануть кадрові зміни в уряді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-12 04:15:59
Одним з ключових факторів створення існуючої коаліції у складі БЮТ–НУНС–Блок ЛИТВИНА було бажання не допустити дострокових виборів Верховної Ради України минулого року. Про це в ефірі радіо "Ера FM" заявив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО.

За його словами, таке бажання виникло у народних депутатів зовсім не через острах самих виборів, а через розуміння, що дострокове переобрання парламенту створить ще більший хаос в країні.

На переконання народного депутата, головним завданням коаліції сьогодні є плідна робота, адже українська економіка "валиться, а закони, які вносить уряд на розгляд Верховної Ради не можна назвати ні системними, ні антикризовими".

"В уряді зараз немає колективного розуму, який міг би запропонувати вирішення конкретних проблем, сьогодні там пакують валізи та гаманці, – розповів ГРИЦЕНКО. – У парламенті ж відсутній високий коефіцієнт корисної дії".

Саме тому, на переконання голови Комітету з питань нацбезпеки і оборони, коаліції сьогодні треба сісти за стіл переговорів, "подивитися один одному в очі і визначитися: працювати чи дурня валяти".

"Якщо коаліція вирішить працювати, тоді повинна бути вироблена спільна позиція, формування порядку денного має попередньо погоджуватись і до нього слід включати лише ті закони, які підтримують і за які проголосують усі члени коаліції, – зазначив ГРИЦЕНКО. – Іншого там з’являтися не повинно", – переконаний він.

Черговим іспитом для нині існуючої коаліції ГРИЦЕНКО вважає внесення кадрових змін в уряд. "Якщо такі зміни відбудуться, будуть переконливими і підтриманими голосами коаліції, це зміцнить союз фракцій, – вважає народний депутат. – Якщо ж коаліція не зможе цього зробити і буде лише звільняти міністрів без призначення на посади нових людей, вона зникне".

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі