друкувати


Платники ПДВ обирають електронну звітність

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-12 02:54:26
Триває робота по залученню платників податків до подання податкової звітності в електронному вигляді. На сьогодні звітність в електронному вигляді подають 3114 платників Івано-Франківської області та майже 61 відсоток, або 2726 платників податку на додану вартість.

Платники податків, які ще не перейшли на подання звітності в електронному вигляді, мають можливість укласти такий договір з податковою інспекцією за місцем взяття на облік та поданням звітності. На виконання розпорядження КМ України від 06.02.2008р. № 262-р "Про заходи щодо удосконалення системи адміністрування податку на додану вартість" стосовно забезпечення відповідно до законодавства криптографічного і технічного захисту поданої платниками податків інформації та посилення контролю за дотриманням вимог до її конфіденційності, з 1 січня 2009 року приймання податкової звітності в електронному вигляді проводиться тільки за умови використання надійного засобу електронного цифрового підпису з посиленим сертифікатом, повідомляє ДПА в Івано-Франківській області.

Перелік акредитованих центрів сертифікації ключів, примірний договір та інші новини на зазначену тему розміщено в розділі "Подання електронної звітності" на веб-сайті ДПА в області.

Також повідомляємо, що платники податків можуть скористатись безкоштовним програмним забезпеченням з подання податкової звітності в електронному вигляді, яке розробили фахівці ДПА України і яке знаходиться на електронних адресах офіційних сайтів ДПА України (www.sta.gov.ua) у розділі "Платникам податків про електронну звітність") та ДПА в Івано-Франківській області (www.odpa.if.ua) у банері "Подання електронної звітності".

Обговорити на форумі