друкувати


Польща: Генсек НАТО – Р.СІКОРСЬКИЙ. Є шанс

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-11 04:45:33
Прем’єр-міністр Данії Андерс Фог РАСМУССЕН вирішив кандидувати на пост генерального секретаря НАТО – повідомляють данські ЗМІ. Кандидатура РАСМУССЕНА може розраховувати на підтримку Німеччини, Великобританії та Франції.

Немає впевненості щодо підтримки США, які радо бачили б на цьому посту канадського міністра оборони Пітера Ґордона МАККЕЯ. Кандидатури РАСМУССЕНА не схвалює Туреччина.

Тимчасом Польща хотіла б, що б генеральним секретарем НАТО став міністр диломатії Радослав СІКОРСЬКИЙ. У цій справі в державі існує повна згода.

Незалежний депутат Павел ЗАЛЄВСЬКИЙ вважає, що кандидатуру СІКОРСЬКОГО повинні також підтримати країни Центрально-Східної Європи. Колишній голова сеймової комісії закордонних справ ствердив на хвилях ефіру Польського радіо, що керівник польської диплматії не веде антиросійської політики: "По перше, якщо у наших взаєминах виникають якісь конфронтаційні елементи – то вони не випливають з Варшави тільки з Москви. По друге, якраз саме Радослав СІКОРСЬКИЙ є прихильником наближення Польщі з Росією, але при збереженні основних інтересів Польщі та ЄС. На мій погляд – це найкраща для нього рекомендація".

На погляд депутата ЗАЛЄСЬКОГО, шанси керівника польської дипломатії на посаду генсека НАТО – великі, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі