друкувати


Соціалісти у пікетувальниках

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-11 11:39:21
В Івано-Франківську вже більше тижня біля будинку держадміністрації страйкують молоді прикарпатські бізнесмени, які об’єдналися в Народний Антикризовий Спротив.

До них приєдналися активісти обласної організації Соцпартії з двома малиновими наметами та партійними стягами. Протестувальники вимагають від влади скасувати рішення, що дозволяє банкам забирати заставне майно без дозволу, визначити перелік видів діяльності та категорій громадян, які постраждали від кризи, та надати їм відповідний статус.

Вдень до незадоволених підходять чиновники. Деякі співчувають, погоджуються з програмою антикризового спротиву, навіть пропонують їжу, а деякі - навіть сміються. Ось, мовляв, дурні, чого тут сидите, і так нас усіх вже купили, і від нас тепер нічого не залежить. Ну і, звісно, ніяких конкретних справ. Хоча обіцяли, що вимоги страйкарів розглянуть під час сесії Івано-Франківської міської ради. Проте до цього питання депутати не дійшли. Чоловіки у куфайках топлять примітивну пічку. Кажуть, що ладні провести у наметах ще не один тиждень.

Нагадаємо, що протести розпочалися ще 23 лютого, в день народження Президента Віктора ЮЩЕНКА, Тоді вулицями обласного центру Прикарпаття проїхався кортеж автомобілів незадоволених, які зупинилася біля приміщення обласного відділення Нацбанку. На одній з автівок везли труну з написом "Конституційні права" та "Малий і середній бізнес", яку згодом відправили до президентської резиденції "Синьогора", що у селі Гута на Прикарпатті. Там саме відпочивав та святкував День народження глава держави.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі