друкувати


Даєш жінкам добрі романи!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-10 03:42:44
Зробити масову літературу україномовною поставили перед собою завдання Орися ДЕМСЬКА-КУЛЬЧИЦЬКА та Леся ДЕМСЬКА-БУДЗУЛЯК, які представили в івано-франківському культурно-мистецькому центрі "Є" свій проект "Серія з дельфіном".

Літературознавці за фахом, створивши у вересні 2007 року власну літературну агенцію, сестри вирішили видавати любовні жіночі романи, прості й зрозумілі, читаючи які людина може просто відпочити. "Це є та ще на жаль, незаповнена прогалина у літературі, - сказала у коментарі Коломия ВЕБ Порталу пані Орися ДЕМСЬКА-КУЛЬЧИЦЬКА. - І її потрібно заповнити, адже не всі у нас в країні можуть читати високоінтелектуальну літературу на зразок творів Валерія ШЕВЧУКА, Юрія АНДРУХОВИЧА чи часом навіть Павла ЗАГРЕБЕЛЬНОГО.

У нас є мільйони людей, які мало цікавляться чимось високим. Проте і в них є своє розуміння краси та культури. Є потреба читати так звану легку літературу. І важливо аби вона була україномовною, бо такого штибу чтива російською мовою у нас із надлишком. Отож ми зробили свої книжки доступними і, що зараз головне, дешевими. Кожен з наших письменників творить насамперед із великою любов’ю до читачок".

Зрештою ще на початку минулого століття "Просвіта" власне й видавала багато книжечок для дітей, жінок, різні календарі та порадники, на яких потім виховувалося покоління патріотів. Це були для них перші кроки у світ українства, у світ великої історії великого народу. Нині би донести українське слово до масового читача потрібна добра промоція, і уже з квітня сестри Демські розпочнуть свій промоційний тур містами України. Пані презентуватимуть "Серію з дельфіном" на підприємствах, в офісах, де працює багато жінок. Таким чином вони нестимуть так би мовити "літературу в маси".

Зараз із сестрами співпрацюють можна сказати аматори, які вперше взялися за перо. В основному це жінки різного віку й освіти, хоча й легке чтиво творять і вже знані та відомі в Україні письменники. Наразі пані ДЕМСЬКІ відкриті для співпраці із тими, хто пише жіночі повісті й романи.



Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі