друкувати


Звіт Коломийського міського голови Ю.Овчаренка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-10 03:12:55
Завершується третій рік роботи Коломийської міської ради п’ятого скликання. Згідно Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" подаю звіт про діяльність виконавчих органів Коломийської міської ради у 2008 році. Будь-який звіт про роботу дуже відповідальна подія, адже це своєрідний "момент істини", коли громада, депутати, колеги можуть порівняти – що обіцяно, і що зроблено.

Як міський голова, я прагнув організувати роботу так, щоб виконавчі органи міської ради якомога повніше та ефективніше виконували покладені на них обов’язки, діяли послідовно й зосереджено у межах Конституції, законодавчих і нормативних актів, Регламенту, із врахуванням інтересів виборців, забезпечували виконання прийнятих радою і виконкомом рішень.

Враховуючи широкий спектр власних і делегованих виконавчим органам повноважень, першочергова увага приділялася підготовці і поданню ними на розгляд ради питань, які обумовлюють перспективи розвитку міста, сприяють поліпшенню умов життя населення. Всього на 18 пленарних засідань міської ради відділами і управліннями, службами підготовлено біля 800 питань, по яких прийнято 775 рішень. Найбільше питань для розгляду радою було підготовлено і внесено відділом земельних відносин, управлінням економіки та фінансовим управлінням, відділом управління комунальним майном та іншими.

Серед найважливіших – затвердження програм соціально-економічного і культурного розвитку, енергозбереження і впровадження енергозберігаючих технологій, розвитку інвестиційно-інноваційної діяльності на період до 2011 року, малого підприємництва, підтримки сім"ї та інші. Розглядалися також питання про хід виконання стратегічного плану розвитку міста, міських програм, розрахованих на тривалу перспективу, зокрема щодо охорони навколишнього природного середовища, земельної реформи, реформування і розвитку житлово-комунального господарства, охорони громадського порядку та боротьби із злочинністю, розвитку освіти тощо.

Читати увесь звіт ... (формат .doc)

Міський голова Коломиї прозвітував перед громадою (відео)