друкувати


Райффайзен Банк Аваль планує збільшити регулятивний капітал

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-09 01:29:23
Відкрите акціонерне товариство "Райффайзен Банк Аваль", 96% акцій якого належить холдинговій компанії Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдинг АГ, планує отримати субординований кредит терміном на 10 років від Райффайзен Центральбанк Остеррайх АГ [РЦБ]. РЦБ, який, у свою чергу, володіє більш ніж двома третинами акцій Райффайзен Інтернаціональ, зміцнить базу капіталу другого порядку Райффайзен Банку Аваль, надавши цей кредит на поповнення додаткового капіталу.

За результатами стрес-тестів, під час яких моделювалися різні сценарії розвитку ринку, Національний банк України визначив потребу в додатковому капіталі для 17 найбільших українських комерційних банків і видав для кожного з цих банків постанову про його відповідне збільшення до 1 травня 2009 року.

"Наш банк є одним із найбільш капіталізованих в українській банківській системі", — сказав голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир ЛАВРЕНЧУК. "Отримання цього кредиту підвищить рівень нашої капіталізації, забезпечуючи можливість подальшої стабільної і надійної роботи банку", — додав він.

"Ця угода є ще одним підтвердженням того, яку велику увагу приділяє РЦБ підтримці банків своєї мережі у Центральній та Східній Європі, — відзначив Герберт Степіч, заступник голови правління РЦБ, голова правління Райффайзен Інтернаціональ. — Більше того, її можна розглядати як доказ нашої упевненості в тому, що, попри нинішні труднощі, українська економіка, а з нею і українська фінансова система, вистоять під час цього "шторму".

*) Додаткові власні кошти (або капітал другого порядку — Tier 2) — це частина власних коштів фінансової установи, що не є постійно наявною в установі. Капітал Tier 2 складається переважно із субординованого капіталу і додаткового капіталу, а також прихованих резервів.

Відкрите акціонерне товариство "Райффайзен Банк Аваль" засновано у 1992 році як акціонерний поштово-пенсійний банк "Аваль". У жовтні 2005 року Райффайзен Інтернаціональ придбав 93,5% акцій банку, а згодом підвищив свою частку до майже 96 відсотків. Райффайзен Банк Аваль є другим за величиною банком України.

Райффайзен Інтернаціональ управляє однією із найбільших банківських мереж у Центральній та Східній Європі. 17 регіональних ринків Європи, що розвиваються, освоєно за рахунок дочірніх банків, лізингових компаній та низки фінансових установ. 14,6 млн. клієнтів обслуговуються у більш ніж 3100 відділеннях банків Групи. Райффайзен Інтернаціональ є повністю консолідованою дочірньою структурою Райффайзен Центральбанк Остеррайх АГ [РЦБ], що володіє понад 2/3 акцій холдингу, решта акцій знаходиться у вільному обігу й котирується на Віденській фондовій біржі.

РЦБ є провідним корпоративним та інвестиційним банком в Австрії і центральною інституцією найбільшої австрійської банківської групи Райффайзен.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі