друкувати


Г.КАСПАРОВ: Остерігайтеся укладати угоди з ПУТІНИМ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-09 11:04:04
Режим ПУТІНА приречений, і з ним не варто укладати угод, застерігає американську адміністрацію Гаррі КАСПАРОВ у своїй статті на сторінках The Wall Street Journal. "Амбівалентні сигнали адміністрації ОБАМИ можуть врятувати авторитарний російський режим від загибелі, і це дуже погано", – пише автор.

Ідею російсько-американського обміну послугами – відмови від розміщення системи ПРО взамін на допомогу Москви в приборканні іранських розробок зброї – яка, якщо вірити New York Times, містилася в секретну листі ОБАМИ МЄДВЄДЄВУ, КАСПАРОВ називає нерозумну. За його словами, справжня мета ПУТІНА – нагнітання напруженості на Близькому Сході ради накручування цін на нафту. "США не в змозі укласти з путінською Росією ніяких угод, у рамках яких вона перестане озброювати близькосхідних терористів і сприяти ядерної програми Ірану", – пише він.

Тим часом, всі нові факти свідчать, що режим ПУТІНА котиться до катастрофи: це підготовка до насильницького придушення соціального невдоволення, розтрата державних коштів заради порятунку монополій, контракт з Китаєм на постачання нафти за крайньо низькими цінами взамін на кредит. "Ми спостерігаємо спробу корумпованого режиму вижити. Питання у тому, виручить Захід російську диктатуру чи дозволить їй впасти", – стверджує автор.

На думку опозиційного політика, ПУТІН і його союзники живуть у страху перед народним повстанням і від них не можна очікувати раціонального поведінки при владі. Вони цілком можуть розв'язати війну, щоб заручитися підтримкою націоналістів. Тим часом у Росії більше не заборонено – навіть серед прихильників режиму – відкрито говорити про настання постпутінскої ери, –радимо іноземним бізнесменам і політикам не укладати з ПУТІНИМ контрактів. "Сумнівні угоди, укладаються ним і його друзями від імені Росії в цілях особистого збагачення, будуть переглянуті", – упевнений він.

Автор: Гаррі КАСПАРОВ
Джерело: The Wall Street Journal
Переклад: Коломия ВЕБ Потал
Обговорити на форумі