друкувати


Аромат апельсинів та шоколаду допомагають швидше розпрощатися з грошима

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-07 10:21:14
Для активізації продажів у магазинах використовують аромомаркетинг - метод впливу на підсвідомість за допомогою запахів. Вплив запахів на підсвідомість активно використовують маркетологи, які за допомогою певних ароматів у магазині допомагають нам розлучитися з грішми.

Для збільшення продажів у супермаркетах, кав’ярнях, туристичних агенціях і бутиках давно використовують аромомаркетинг. Наприклад, у кав'ярні що 15 хвилин розпилюють аромат кави з тістечками. Він стимулює апетит, а це в свою чергу підвищує продажі закладу.

У кулінарних відділах супермаркетів використовують аромати шоколаду, у м'ясних - спецій, овочевих - апельсинів. Крім того, запах цього цитрусу підвищує настрій.

Маркетологи стверджують, що аромати, впливаючи на підкірку мозку, викликають у людини стан ейфорії, коли раціональний підхід до закупів відходить на другий план.

Проте, як стверджують фахівці, аромамаркетинг – це не засіб зомбування. Він більше допомагає налагодити контакт покупця з продавцем.

Люди у стресових ситуації бояться витрачати гроші, аромати цей страх і нейтралізують. У великих корпораціях під час кризи навіть хочуть, використовувати запах грошей.

Тим, хто не хоче незапланованих покупок, експерти радять брати з собою до магазину лише таку суму грошей, яку ви дозволяєте собі витратити, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі