друкувати


Продукти, що допоможуть кинути палити

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-06 04:00:39
Той, що палить завжди знайде виправдання своїй пагубній звичці. Усвідомлення того, що нікотин вбиває, - перший крок на шляху до одужання. Не зійти з цієї нелегкої, але правильної стежки допоможуть деякі корисні продукти.

Молоко
- Багато хто з курців говорить, якщо перед тим, як покурити, випити склянку молока, то це зіпсує "смак" сигарети. Відомий також спосіб, як за допомогою молока змусити кинути палити. Потрібно намочити цигарки в молоці, висушити їх, а потім підсунути курцю. Кажуть, гіркота в роті від "молочної" сигарети буде настільки нестерпною, що допалити її буде просто неможливо. Потім, кожен раз, як рука потягнеться за "нормальної" цигаркою, у пам'яті спливуть саме ці огидні враження.

Апельсиновий сік
- В організмі курця швидко руйнується вітамін С, а нікотин починає заміняти його. Щоб цього не відбувалося, важливо наситити організм вітаміном С. Тоді він знову знайде своє місце, а потреба людини в нікотині суттєво знизиться. Апельсин - один з найбагатших джерел вітаміну С. Тому на сік цього фрукта, лимонний сік, а також чорну смородину радять налягати курцям і людям, які бажають кинути палити.

Селера
- Якщо перед тим, як запалити, з'їсти салат з селери, то смак цигарки теж можна зіпсувати. Подібною властивістю володіють також огірок, кабачок, баклажан, квасоля, спаржа. Так стверджують самі курці. Крім того, ці овочі, якщо виключити з раціону алкоголь, солону і смажену їжу, допоможуть зменшити нікотинову залежність. У той же час солодких овочів і фруктів слід уникати: вони втамовують голод, підвищують настрій і активізують роботу тих областей мозку, що відповідають за задоволення, а тому організм людини починає вимагати насолоди, у випадку курця - нікотинової.

Капуста броколі
- Капуста броколі захищає від хронічних хворіб легень, якими найчастіше страждають курці. Хімічна речовина сульфорапін, яку вона містить, підвищує активність одного з генів (NRF2), який, у свою чергу, захищає клітини від легких ушкоджень токсину. Однак це не означає, що треба їсти брокколі і разом з тим продовжувати палити. Навіть у великих кількостях капуста буде безсила перед черговою атакою нікотину.

Червоне вино
- Келих червоного сухого вина в день знижує ризик захворювання на рак легень у курців і у тих, хто кинув палити, стверджують дослідники з Південної Каліфорнії. Ймовірність виникнення цієї недуги у людей, які палили, але при цьому щодня випивали келих червоного вина, була на 60% менше, ніж у курців, які не пили вина, помітили фахівці. Червоне вино містить ресвератрол і флавоноїди - вони і дають такий позитивний ефект. От тільки не варто червоне вино пити бочками. Інакше дуже скоро доведеться лікуватися не тільки від нікотинової, але й від алкогольної залежності.

Продукти під забороною: Алкоголь, кава і чай
- Відомо, що часто людина свою першу цигарку викурює після вживання спиртного. Справа в тому, що алкоголь розслабляє свідомість, а тому один або кілька випалених цигарок не здаються чимось страшним. Курці зі стажем знають, що алкоголь у поєднанні з цигарками доставляє особливе задоволення.

Поєднання кави з цигаркою досить розповсюджене. Справа в тому, що кофеїновмісні напої (кава, чай, кола) поліпшують смак диму. Так стверджують 45% курців, опитаних фахівцями Університету ДЬЮКА (DUKE University Medical Center), що в штаті Північна Кароліна. Крім того, кава з цигаркою - данина моді, саме тому багато курців і віддають перевагу цигарці під чашечку кави, повідомляє Menslife.

Обговорити на форумі