друкувати


Одна велика родина

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-06 11:58:25
У будь-якому колективі успіх спільної справи залежить не тільки від надійних і фахових кадрів. Головну партію в колективному оркестрі завжди грає керівник. Якщо він, крім суто професійних здібностей, наділений ще й хистом господаря, менеджера і психолога — тоді з ним можна рушати на будь-які ринкові випробування. Універмагу "Коломия" пощастило. Уже п’ятий рік біля його керма — мудра, далекоглядна, розсудлива і просто чарівна жінка — Ганна БУРТНИК. До того часу, як колектив довірив їй свою долю, Ганна Михайлівна уже пройшла усі щаблі професійного зростання. 28 років тому вона починала тут працювати продавцем. Була заввідділом, правою рукою попереднього директора. І коли постало питання життя чи смерті колективу й універмагу загалом, люди одностайно доручили їй власні долі. Тільки завдяки її наполегливості і підтримці колективу, універмаг дожив до 40-річчя, яке відзначив 28 лютого, та ще й значно примножив власні успіхи.

Нині універмаг — це торгівля усіма групами товарів. Це 48 людей, кожен із яких є приватним власником універмагу. Ставши директором, Ганна БУРТНИК отримала у "спадок" від свого попередника дирявий дах, потріскані вікна, нездале опалення та багато інших проблем. Тож, не вагаючись, почала із ремонтів. Зайдіть до універмагу — його не впізнати. Сьогодні це справді європейський торговий центр з усіма належними умовами і для продавців, і для покупців. Адже колектив універмагу — жіночий, тож і зроблено все так, щоб і самим було приємно працювати, і щоб люди хотіли прийти сюди ще раз.

— Ми багато зробили для того, щоб жодна криза не була страшна, — каже Ганна Михайлівна. — Відремонтували підвальне приміщення, добудували бічні павільйони, здали приміщення в оренду підприємцям, супермаркету "Наш край". Наші ціни на оренду помірні, намагаємось із розумінням ставитись до партнерів. У результаті, усім добре — і нам, і нашим орендарям "Діавесту", "Кодаку", ювелірному відділу та іншим підприємцям. Маємо добре налагоджену співпрацю з постачальниками. Про рівень партнерських стосунків і ступінь довіри свідчить хоча б те, що у нинішній непростий для торгових операцій час, наші постачальники спокійно видають нам товар без передоплати, під реалізацію. У перспективі плануємо не зупинятись на досягнутому. Будемо братись за ремонт останнього поверху, де колись були складські приміщення. Магазин уже став частинкою життя кожного з нас. Тут набули досвіду ми. Тут виросли наші діти, дехто вже й працює тут. Підростають онуки, які продовжуватимуть нашу спільну справу. Маємо і свою берегиню — це економіст Олена Оникіївна ІЛЮК, яка працює тут 17 років. Саме вона навчила нас колись бути згуртованими, відкрила очі не те, що тільки спільно, всі гуртом, ми зможемо витримати усі випробування і зберегти колектив. Тут ще й досі працюють ті, хто 40 років тому починав історію коломийського універмагу. Це заввідділами Ганна ЛИЛИК і Світлана КОЗЕМЧУК, продавець Марія УГРАК. Ці працівниці — зачинателі добрих традицій універмагу. Найважливіша з них — повага до досвідчених працівників, належне поцінування їхніх заслуг.

Тож цей жіночий колектив — як одна велика дружна родина, де усе ділять навпіл — і негаразди, і втіху.

Напередодні 8 Березня пані Ганна щиро побажала:

— Добра вам і злагоди, дорогі колеги. Хай кожен день починається усмішкою коханих і дорогих вам людей, хай тихе жіноче щастя буде надійним і тривалим! Здоров’я, радості, успіхів вам!

Автор: Валентина БЛИЗНЮК
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі