друкувати


Зовнішньої реклами стане менше

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-04 03:17:35
Торік до міського бюджету Івано-Франківська надійшло близько 2,5 млн. гривень від розміщення зовнішньої реклами. Наприкінці зими у зв’язку із фінансовими труднощами підприємців замовників зовнішня реклама здешевіла.

В Івано-Франківський міський виконком нагадав підприємцям, які займаються зовнішньою рекламою про дотримання норм чинного законодавства України. Насамперед йшлося про заборону хаотичного встановлення рекламних "спотикачів" у місті. Незабаром недобросовісних підприємців візьметься муніципальна інспекція з благоустрою.

Старе місто перетворилась на пістрявий та сяючий від неонових вивісок та реклами центр Прикарпаття. Різноманітні заклади відпочинку та розваг заманюють оригінальністю свого зовнішнього вигляду.

Депутати міської ради підтримали рішення про створення комунального підприємства, яке б належно слідкувало за благоустроєм у місті, видавало дозвіл на "розкопки". Натомість ліквідували відділ при УЖКГ, що займався схожою роботою. У міському управлінні архітектури та містобудування пояснюють, що зовнішній вигляд будівель залежить від багатьох чинників. В українському законодавстві чітко не прописано як з естетичного погляду повинні, приміром, виглядати вивіски на архітектурній пам’ятці та інших будівлях.

Підприємці, що надають площу під зовнішню рекламу часто не дотримують усіх правил. "На жаль, на рекламних щитах відсутнє маркування, важко проконтролювати чи вони самовільно встановлені, їх термін дії, - розповідає заступник начальника міського управління архітектури і містобудування Світлана Лосюк. – Надходить чимало скарг громадян, що інформаційні щити–"спотикачі" зважають рухові людям з вадами зору та у час пік, коли потік мешканців міста збільшується".

На вимоги міської влади суб’єкти підприємницької діяльності повинні привести до норм вигляд зовнішньої реклами в Івано-Франківську.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі