друкувати


БЕРЛУСКОНІ мріє стати посередником при організації саміту ОБАМА - МЕДВЕДЄВ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-04 11:10:33
БЕРЛУСКОНІ хоче сподобатися новому американському президентові. Після 30-хвилинної розмови з Гіларі КЛІНТОН у рамках міжнародного саміту щодо відновлення сектора Газа Сільвіо БЕРЛУСКОНІ заявив: "Надії тих, хто думав, що Барак ОБАМА змінить американську політику, виявилися необгрунтованими. Тому що в Америці демократи та республіканці протягом десятиліть проводять єдину політику на міжнародному рівні".

Разом з тим після бесіди з держсекретарем США італійський прем'єр прийшов до висновку, що з ОБАМОЮ можна знайти спільну мову, якщо демонструвати "прагматизм" і "конкретність". Підтверджуючи думку прем'єра, міністр закордонних справ Італії ФРАТТІНІ сказав: "Для такої людини, як ОБАМА, мають значення факти. У тому числі і у відносинах з Росією: ОБАМА переконаний, що Вашингтон і Москва повинні відновити співробітництво. КЛІНТОН у Женеві зустрінеться з російським міністром ЛАВРОВИМ. І я не виключаю того, що відразу ж після саміту НАТО у Страсбурзі і ще до саміту G8 може відбутися перша зустріч ОБАМИ з МЕДВЕДЄВИМ. Після саміту США-ЄС у Празі ОБАМА може полетіти в Москву. МЕДВЕДЄВ сказав мені вчора у Барі, що готовий до такої зустрічі ".

БЕРЛУСКОНІ запевнив Гіларі, що, якщо виникне необхідність, він може використовувати свої дружні відносини з ПУТІНИМ. Для Кавалера відновлення співпраці між США та Росією створить ідеальні умови для додання значущості чотирма основними напрямками його зовнішньої політики: відданий союзник США, головна дійова особа в ЄС, посередник між Ізраїлем і арабським світом, друг Росії ПУТІНА. А для того, щоб сприяти зближенню США та Росії і розвіяти будь-яку настороженість, БЕРЛУСКОНІ, який раніше підтримував позиції ПУТІНА, після зустрічі з Гіларі демонструє абсолютну лояльність по відношенню до Вашингтона.

Іншими словами, БЕРЛУСКОНІ – надійний союзник Америки, йдеться в статті. Навіть на Близькому Сході його позиції аналогічні позиціям США. На саміті в Шарм-Еш-Шейху Кавалер не тільки виступив з різними масштабними ініціативами по відновленню сектора Газа, але і висловився за те, щоб в Ізраїлі і в Палестині були сформовані уряди національної єдності. "Більш представницькі уряду будуть сприяти переговорів між двома сторонами", – сказав він. Така теза повинна сподобатися нового господаря Білого дому.

Автор: Аугусто МІНЦОЛІНІ
Джерело: La Stampa
Переклад: Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі