друкувати


О.ШЛАПАК: Керівники регіонів просять Президента врахувати пропозиції місцевої влади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-03 04:57:40
Як повідомив Перший заступник Глави Секретаріату Президента – Представник Президента у Кабінеті Міністрів Олександр ШЛАПАК, листа відповідного змісту Голови ОДА та Голова Ради міністрів АРК надіслали до Президента.

У листі наголошується, що у статті 76 Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" визначені обсяги коштів Стабілізаційного фонду та напрями їх використання. Одними з напрямків, на які спрямовуються кошти в сумі 1 500 000 тис. гривень, є реалізація інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів (п. 7 зазначеного Закону).

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 січня 2009 року №47 затверджено порядок використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку регіонів.

Відповідно до нього перелік об'єктів, які фінансуються за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, формується Міністерством регіонального розвитку та будівництва на підставі пропозицій, поданих місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, народними депутатами України у двотижневий строк після затвердження цього Порядку, і затверджується Кабінетом Міністрів України.

Автори листа, за словами О.ШЛАПАКА, наголошують, що за інформацією Мінрегіонбуду, до переліку об'єктів, які фінансуються за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, подано пропозиції народними депутатами України (здебільшого представники фракції "Блок Юлії ТИМОШЕНКО") на загальну суму близько 500 000 тис. гривень. Перелік об'єктів, поданих місцевими органами виконавчої влади та поданих народними депутатами України, співпадають лише на 25 відсотків.

"Оскільки місцеві держадміністрації мають змогу комплексно оцінити необхідність реалізації інвестиційних проектів, враховуючи потреби та пріоритети соціально-економічного розвитку своїх регіонів, Голови ОДА та Голова Ради міністрів АРК просять максимально врахувати пропозиції місцевих органів виконавчої влади при затвердженні зазначеного переліку об'єктів", - підкреслив О.ШЛАПАК.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі