друкувати


Nissan мінімізує витрати та переносить виробництво Tiida в Мексику

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-03 02:50:57
У спробі знизити витрати на виробництво, і внаслідок несприятливого для експорту високого курсу єни, автовиробник зробить акцент на більш дешевих місцях збирання.

Найближчим часом єдиним місцем випуску Nissan Tiida/Versa стане складальне підприємство Nissan Motor, розташоване у Мексиці. Седани Tiida/Versa випускалися там і раніше, але в основному вони були призначені для експорту в США, тепер же тут будуть збирати Tiida для експорту на всі ринки. При цьому не уточнюється, як буде вирішено питання з автомобілями, призначеними для продажу на внутрішньому ринку Японії. Цілком імовірно, що і їх теж будуть імпортувати в Японію з Мексики, або після проведення більш точного економічного підрахунку у себе на батьківщині збережеться виробництво моделі невеликими партіями тільки для японських покупців.

Високий курс ієни по відношенню до долара США робить автомобілі, зібрані на японських підприємствах, менш конкурентоспроможними. У порівнянні з виробленими у «доларовій зоні» і в країнах з недорогою робочою силою. За останні півроку курс ієни виріс по відношенню до долара США на 15% і ця обставина, принесла Nissan Motor збитки у розмірі $1,3 млрд. Компанія планує переглянути у найближчій перспективі можливість перенесення виробництва інших моделей з японських підприємств на заходять за кордоном і здатні забезпечити більш низьку собівартість кінцевого продукту.

Джерело: Аuto-Сonsulting
Переклад: Михайло ТЕРЕЩЕНКО, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі