друкувати


Організатори політичного галасу навколо "Артеку" забули про свої обіцянки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-03 10:40:49
Заступник Глави Секретаріату Президента України вітає той факт, що у міжнародному дитячому центрі "Артек" почалася перша зміна. "Це надзвичайно хороша новина, що до "Артеку" нарешті приїхали діти", – сказав Ю.БОГУЦЬКИЙ.

Водночас заступник Глави Секретаріату висловив подив, що після політичного галасу навколо ситуації з "Артеком" уряд і парламент спішно забули свої обіцянки допомогти дитячому центру. Більше того, прикриваючись "турботою" про дітей, лобіюють законодавче рішення з потенційною корупційною складовою.

Заступник Глави Секретаріату наголосив, що Президент України саме з таких міркувань застосував право вето до внесеного урядом Закону "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія". Так, у Законі при визначенні розміру земельних ділянок, які надані у постійне користування центрові "Артек" та не підлягають відчуженню, не враховано земельну ділянку розміром 2,8 га колишнього пансіонату "Аю-Даг"[із пляжною зоною], що перебуває у складі центру "Артек" на праві господарського відання.

"Звичайно, можна припустити, що земельна ділянка на березі моря розміром у майже 3 гектари випадково "випала" зі згаданого урядового законопроекту. Тому вето Глави держави дає можливість виправити цю помилку", – зазначив Ю.БОГУЦЬКИЙ.

"Хочу наголосити: рішення Президента України жодним чином не погіршує фінансовий стан центру, адже це питання вже врегульовано окремим законом про внесення змін до Держбюджету-2009, який набув чинності", – сказав заступник Глави Секретаріату.

Водночас Ю.БОГУЦЬКИЙ звернув увагу, що додатково на фінансування дитячого центру були спрямовані лише ті кошти, які за дорученням Глави держави були отримані у результаті скорочення витрат на забезпечення діяльності Президента України.

"Попри дані обіцянки, ані Секретаріат Кабінету Міністрів, ані Апарат Верховної Ради України не спромоглися через обмеження власних видатків допомогти дитячому центру. Водночас у парламенті продовжується практика роздачі матеріальної допомоги діючим народним депутатам та іншим не найбільш злиденним категоріям громадян", – підкреслив Ю.БОГУЦЬКИЙ.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Джерело: прес-служба Президента України
Обговорити на форумі