друкувати


Імпорт автомобілів до України повністю припиниться

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-03 09:45:29
ВААІД рекомендувала своїм членам[102 компанії імпортерів і дилерів, 782 дилерських центру в Україні] протягом 6 місяців дії нових підвищених ставок ввізного мита утриматися від імпорту автомобілів. Також ВААІД радить до 6 березня 2009 року[моменту вступу в силу 13% митної надбавки до ввізного мита] завезти в Україну максимальну кількість автомобілів.

Генеральний директор ВААІД Олег НАЗАРЕНКО відзначив, що автоімпортери підтримали таке рішення на засіданні ВААІД. Тепер, за його словами, надходження у державний бюджет України від імпорту автомобілів можуть повністю припинитися протягом 6 місяців, повідомляє Avtosvit.

Разом з тим, О.НАЗАРЕНКО відзначає, що зупиниться не весь автоімпорт в Україну. "За час дії тимчасової цільової надбавки до мита імпортуватися автомобілі будуть, але це буде або імпорт автомобілів під виглядом авто виробництва[ввезення машинокомплектів і "прикручування коліс"до них], або імпорт з Російської Федерації[згідно з угодою про вільну торгівлю], звільнений від сплати не тільки 13%-ної надбавки, а й самої мита," – заявив О.НАЗАРЕНКО.
Джерело: Avtosvit
Обговорити на форумі