друкувати


ЮЩЕНКО вимагає терміновий план по Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-02 03:50:13
Президент України Віктор ЮЩЕНКО категорично вимагає від уряду у двадцятиденний строк розробити і схвалити комплексний план заходів із підготовки Євро-2012 у поточному році. Про це він заявив на засіданні Координаційної ради з питань підготовки України до Євро-2012. Глава держави наголосив, що виконання завдань із підготовки до Євро-2012 є одним із центральних пріоритетів.

Зазначимо, що на захід була запрошена також прем’єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО, однак вона не взяла участі у засіданні.

"Досі проект Євро-2012 не має затвердженого урядом комплексного плану заходів на 2009 рік. Водночас це базова умова для встановлення масштабів витрат", - підкреслив президент. При цьому глава держави наголосив, що виконання завдань із підготовки до Євро-2012 є одним із центральних пріоритетів як центральної, так і місцевої влади.

ЮЩЕНКО звернув увагу на підготовку стадіонів у Києві та Львові. "Досі відсутня організаційна структура управління проектом будівництва львівського стадіону. Експерти вважають, що існуючий кошторис недостатній".

Віктор ЮЩЕНКО підкреслив, що серед проблемних питань київського стадіону є подорожчання кошторису та невідповідність НСК "Олімпійський" вимогам УЄФА щодо безпеки на час проведення чемпіонату. "Досі Міністерство сім`ї, молоді та спорту і Київська міська державна адміністрація не врегулювали питання підготовки прилеглої до стадіону території, зокрема щодо прав власності на земельні ділянки", - зауважив президент, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі