друкувати


Ватикан узаконив сексуальну нерівність в пеклі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-02 01:04:29
Покарання, що очікують душі грішників у пеклі, відрізняються залежно від статі померлого. Така нерівність за статевою ознакою обумовлена тим, що чоловіки й жінки найчастіше грішать по-різному, відповідно й муки їх душам приготовлені не однакові, повідомляє The Times.

Такий висновок є в дослідженні, що провів 96-літній священик-єзуїт Роберто БУЗА[Roberto Busa]. Він обробив на комп'ютері інформацію, отриману від віруючих на сповідях. Дослідження було схвалено Ватиканом, статтю з його результатами в газеті L'Osservatore Romano опублікував особистий теолог Папи Бенедикта XVI Войцех ГЄРТИХ[Wojciech GIERTYCH].

За результатами дослідження, для чоловіків більше характерні гріхи, пов'язані із плотськими задоволеннями: похіть і обжерливість. Тому в них залишається мало сили і енергії для гордині, заздрості й гніву. Відповідно, їх душі будуть покарані вогнем і сіркою.

Незважаючи на те, що жінкам теж не далекі від плотських задоволень, серед них на першому місці стоїть гріх гордині, за що їх душі, швидше за все, будуть колесовані на тому світі. Дослідник стверджує, що гординя посідає лише п'яте місце у списку найбільш популярних "чоловічих" гріхів. Відзначається, що жінки також охоче впадають у гріх заздрості й гніву.

Як відзначає видання, багато віруючих приймають перелік смертних гріхів, який склав в VI столітті Папа Григорій Великий. Концепція семи смертних гріхів одержала свій розвиток у працях Фоми Аквінського й в "Божественній комедії" ДАНТЕ. У список входять гординя, заздрість, обжерливість, похіть, гнів, жадібність і зневіра.

У 2008 єпископ Джанфранко ДЖИРОТТІ перерахував "соціальні" гріхи нашого часу. До них відносяться порушення білетики[наприклад, контроль народжуваності, аборти], сумнівні дослідження[такі, як клонування й генна інженерія], забруднення навколишнього середовища, пристрасть до зайвого багатства, доведення до бідності, зловживання наркотиками, збільшення соціальної нерівності.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, Коломия ВЕБ Потрал
Обговорити на форумі