друкувати


Авіаносець "Джордж БУШ" завершив випробування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-03-02 12:45:49
Американська суднобудівна корпорація Northrop Grumman оголосила про успішне завершення випробувань новітнього авіаносця ВМС США "Джордж БУШ", повідомляє DefPro. Корабель був прийнятий до складу американського флоту 10 січня 2009 року у присутності членів сімейства БУШІВ і представників керівництва країни, хоча на той момент він ще не був готовий до експлуатації.

Як повідомив командир корабля Кевін О'ФЛАЕРТІ, ходові випробування авіаносця, названого на честь 41-го президента США, стали першим виходом цього корабля в море, а екіпажу разом із представниками Northrop Grumman довелося провести велику роботу, щоб перевірити працездатність всіх систем. Проте, О'ФЛАЕРТІ виразив задоволення результатами випробувань.

Перед тим, як буде прийняте остаточне рішення про готовність до експлуатації авіаносця "Джордж БУШ", кораблю треба буде пройти приймальні випробування, точні строки яких поки не називаються. Після цього авіаносець буде базуватися на військово-морській базі Норфолк, що перебуває на атлантичному узбережжі США.

Нагадаємо, що "Джордж БУШ" відноситься до класу авіаносців NIMITZ, які вважаються найбільшими військовими кораблями у світі. Водотоннажність авіаносця становить близько 100 тисяч тонн. На його борту може перебувати до 98 бойових літаків та вертольотів. Клас одержав назву по першому побудованому авіаносцю. Наступні кораблі носять імена президентів США - Дуайта ЕЙЗЕНХАУЕРА, Теодора РУЗВЕЛЬТА, Авраама ЛІНКОЛЬНА, Джорджа ВАШИНГТОНА, Рональда РЕЙГАНА й інших.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі