друкувати


На Прикарпатті з початку року народилися дві трійні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-27 06:50:10
За інформацією медиків, на Прикарпатті з початку року в результаті першої вагітності і перших пологів народилися дві трійні. Кожній з матерів за 30. і хоча дітки народилися недоношеними, уже незабаром вони тішитимуть щебетом рідних удома. До речі, на Прикарпатті народження трійнят - справа звична. Щоб не турбувати, ще не зовсім малесеньких діточок та їхніх матусь, кореспондент Коломия ВЕБ Порталу відвідала уже трійнят у селищі Лисець Тисменицького району, яким майже рік.

Народилися галасливі дітки у родині Миколи та Наталі Рожків А про те, що вона народить трійню нині щаслива мати каже, що навіть мріяти не могла. Зі своїм теперішнім чоловіком дівчина познайомилася у кафе. Через півтори роки зустрічей парубок із сусіднього села Радча запропонував коханій одружитися. Коли вагітній Наталії лікарі з обласної жіночої консультації повідомили радісну і водночас хвилюючу новину, то жінка довго не могла в таке повірити. Згодом почала хвилюватися, як же це вона виносить та народить аж стільки. Проте родичі, друзі та знайомі казали, що Бог такими як вона, опікується, і на все Його свята воля.

Майже усю вагітність Наталя Рожко пролежала в лікарні. Пологи відбулися через кесарів розтин. Так на світ з’явилися Володя, який важив 2560 грам, Вікторія - 2300, а ось ще з однією донечкою Рожків - Валентиною було чимало проблем. Дівчинка народилася кволою і дуже маленькою, усього 1770. Півтори місяці немовля пробуло в реанімації, Діти народилися здоровими. Володя важив 2560, Вікторія - 2300, а ось Валентина, з якою було найбільше проблем, тільки 1770. Дівчинка була в одній плаценті з братиком, і їй забракло кисню. Сильний "парубок" почав зі сестричкою боротьбу за життя. Побачивши небезпеку, лікарі навіть пологи пришвидшили. Проте Валя народилися досить кволою та півтори місяці пробула в реанімації. Але зате тепер дівчинка, хоча й найменша, зате їсть за трьох.

Коли немовлят привезли додому, то у селі їм влаштували справжнє свято, адже востаннє трійня в районі народжувалася 15 років тому, а коли таке було в селі, навіть старожили не пам’ятають. Молодих батьків зустрічали як героїв. Сільський голова Анатолій Лущак на черговій сесії виділив для молодих батьків земельну ділянку під будівництво.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Лисець, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі