друкувати


Нехай сплата податків з прояву цивілізованості стане звичаєм культури...

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-27 03:13:01
Декларування доходів публічними людьми безумовно є гідним прикладом для наслідування. Нещодавно міську податкову інспекцію з наміром задекларувати доходи за 2008 рік відвідав відомий художник сучасного мистецтва Мирослав Яремак.

Свою творчу і виставкову діяльність Мирослав Яремак розпочав у середині 80-х років у Львові. Відтоді його твори та артефакти побували на великій кількості виставок, показів, бієнале та арт-ярмарок як в Україні, так і за кордоном, отримуючи різноманітні відзнаки. Ім’я та твори автора опубліковано та каталогізовано в Україні, Південній Кореї, США, Австрії, Німеччині, Чорногорії, Іспанії, Росії, а також занесене до міжнародного каталогу "Художники світу. 1999 р.". Наприкінці 80-х Мирослав Яремак став першим іванофранківським автором актуального і нового на той час постмодерністичного мистецтва (стільці-скульптури "С’ОБ’ЕКТИ", І Міжнародне бієнале сучасного мистецтва "Імпреза-89"). Зараз гості міста та іванофранківці мають можливість познайомитись з чудовим зразком постмодерністського живопису – серією картин "UNITIS VIRIBUS", що прикрашає фойє готелю "Надія". Твори Мирослава Яремка зберігаються в музеях і приватних колекціях в Україні та за кордоном, прикрашають інтер’єри відомих людей. Арт-дизайнерські розробки втілюються як у громадських, так і у приватних інтер’єрах, а також у сакральних (церковних) просторах.

"Сплата податків, - каже митець - для мене є природною дією цивілізованої людини, яка усвідомлює механізм функціонування суспільства і держави. А як для художника-концептуаліста цікавою є сама формалізація стосунків з державою. Оскільки мистецтво стверджує, що досконалість не має меж, - важливим є пошук гармонійного, обґрунтованого поняття "розумний податок". Тобто, плекання, культивування, удосконалення даного соціального явища обов’язково повинно принести якісні плоди як державі в цілому, так і конкретному платнику податків зокрема", повідомляє прес-служба ДПА в області.

Обговорити на форумі