друкувати


Самоврядування: Односельці були активними

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-27 12:36:47
Творчий звіт Будинку культури села Ковалівка був присвячений Міжнародному дню рідної мови. У фойє було організовано чудову виставку робіт місцевих умільців, а також літературну викладку "Рідна мово калинова". Про це подбала завбібліотекою Ганна ВОЛОЩУК.

Перед громадою села звітував голова Василь ЯСІНСЬКИЙ. Виступили дільничний інспектор Руслан ЛЕГУНЯК, завклубом Василь ФУРИК, депутати районної ради Ігор ЛАЗАРОВИЧ, Василь ФЕРЧУК і Тетяна ТОМЕНКО. Мав слово керівник апарату РДА Михайло БЕРКЕЩУК. Активними були й мешканці села, які порушували важливі проблеми. Як, наприклад, закриття сільської аптеки, яка понад 50 років діяла в селі і її послугами користувались мешканці навколишніх сіл і пацієнти Ковалівської амбулаторії. Сільські збори одноголосно прийняли рішення віддати її в оренду Вірі КОМИЩУК, яка більш як 20 років є справжньою "швидкою допомогою" в селі.

Ішлося на зборах і про незадовільний стан окремих вулиць, їх освітлення, потребу дитсадка (голова повідомив, що готується кошторис на побудову нового садочка в Ковалівці), ремонт та опалення Будинку культури, дозвілля молоді, сміттєзвалища та ін. Сільські збори проходили бурхливо, бо людям не байдуже, що робиться у рідному селі. Правда, багато чого залежить і від нас самих. Отже, за добрі справи в селі, звичайно, забувати не треба, а всі проблеми вирішувати спільно, громадою.

Гарячу атмосферу в залі розрядив святковий концерт, який підготували художній керівник БК Людмила ЧУКУР, завклубом Василь ФУРИК, керівник народного сільського хору Оксана НЕМІШ і вчитель музики нашої школи Галина ЮЗЮК. Глядачі нагороджували аматорів сцени бурхливими оплесками та оваціями. Подяку за концерт висловив і сільський голова Василь ЯСІНСЬКИЙ та Ганна НЕПИЙВОДА, завідувачка методичного центру КОР і НТ.

Автор: Марія БОЄЧКО з Ковалівки
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі