друкувати


Звітують коломийські комунальники

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-27 11:52:22
Коломияни відчувають, яку важливу роль в забезпеченні життєдіяльності міста відіграють підприємства житлово-комунального господарства. Зокрема, це — комунальне підприємство з експлуатації житла, "Житлотеплосервіс-1", "Енерготеплосервіс", "Коломияводоканал", "Центральний продовольчий ринок", "Муніципальна дружина", проектно-виробниче архітектурно-планувальне бюро, "Лазня", "Полігон Екологія", кінотеатр "Джерело", "Коломийська міська ритуальна служба".

Про роботу цих підприємств у 2008 році йшлося на нараді у заступника міського голови Володимира ТАРНОВЕЦЬКОГО.

На нараді відзначили, що підприємства комунальної власності сплатили до місцевого бюджету у 2008 році податків на суму 51488 грн. проти 27053 грн. у 2007 р. Сьогодні, в період економічної кризи, важко здійснювати свою господарську діяльність усім підприємствам. Однак підприємства комунальної власності за звітний період 2008 р. спрацювали досить добре. Тільки два підприємства — "Коломияводоканал" та "Енерготеплосервіс" за результатами фінансової діяльності у 2008 році є збитковими.

Керівник кожного із зазначених підприємств детально розповів про стан фінансово-господарської діяльності, а також було визначено основні перспективи на 2009 рік.

На закінчення наради заступник міського голови Володимир ТАРНОВЕЦЬКИЙ відзначив, що загалом комунальні підприємства міста у 2008 році спрацювали добре. На відміну від попередніх років, є позитивна динаміка і перспектива для кращої роботи.

Автор: М.МИКИТЮК, головний економіст відділу управління комунальним майном міської ради
Джерело: Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі