друкувати


Газові балончики знову в моді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-25 06:55:33
У Рівному продавці засобів захисту відзначають ріст попиту на газові балончики. Натомість хвиля озброєння в місті не розпочалася. Кількість звернень для отримання дозволу на зброю з початку 2009 року зросла на п’ять відсотків у порівнянні з аналогічним періодом торік.

Різкий сплеск попиту на засоби захисту та зброю розпочався останні кілька місяців у багатьох областях Східної та Центральної України. Експерти пов’язують озброєння зі складною економічною ситуацією, коли в період масових звільнень і неоплачуваних відпусток люди намагаються себе захистити. Зокрема, майже вдвічі збільшилася кількість продажів газових балончиків.

Ці найпростіші засоби захисту також набирають популярності у клієнтів рівненських магазинів зброї.

— Більше купувати газові балончики стали студенти, жінки та навіть чоловіки, — розповів завідувач магазину "Мисливець" В’ячеслав КОЗЯРЧУК. — Люди пояснюють потребу в цих засобах важкими економічними умовами в країні.

Реалізація пневматичної зброї, як кажуть продавці, залишилася на попередньому рівні. Про це свідчить статистика правоохоронців Рівного. Як повідомила начальник відділу зв’язків з громадськістю управління МВСУ в Рівненській області Тамара ЛИСЕНКО, з початку року кількість звернень громадян для отримання дозволу на зброю суттєво не зросла:

— У порівнянні з січнем 2008 року таких заяв надійшло на п’ять відсотків більше. Мале зростання попиту фахівці дозвільного центру пояснюють тим, що через фінансову кризу суттєво знижується платоспроможність громадян.

Ріст цін на зброю багатьох змушує відмовитися від ідеї її купити. У середньому вартість зброї, яку в Україну імпортують через відсутність вітчизняного виробника, у зв’язку з коливанням курсу валют збільшилася на 30 відсотків. Для прикладу, нині середня ціна пістолета Макарова під гумову кулю коливається від двох до чотирьох тисяч гривень, повідомляє Рівненський тижневик "ОГО".

Обговорити на форумі