друкувати


І.Кріль: Пропонуємо двадцять професіоналів за одного політика

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-24 04:27:54
"Ротації у складі Кабінету міністрів, особливо в умовах кризи, мають бути зрозумілі для суспільства. Я ж не бачу жодної логіки, крім політичних мотивів, у тих кадрових новаціях, які пропонує Юлія Тимошенко", - так прокоментував народний депутат України, лідер Єдиного Центру Ігор КРІЛЬ інформацію про наміри БЮТ обміняти із НУНС квоту в три міністерські посади за крісло керівника Мін’юсту.

Політик зазначає, що заміну певних представників Кабміну можна зрозуміти. "Наприклад, про потребу відставки економічного блоку уряду ми почали говорити ще у липні. Така ж ситуація і з блоком, що відповідає за паливно-енергетичний комплекс: не впоралися – здавайте портфелі. Міністра соціальної політики можна критикувати за незрозумілі заяви щодо виплат пенсії – то каже, що можливі проблеми у лютому, то – перевиконали план Пенсійного Фонду. Мінтранс - за постійне збільшення тарифів на пасажирські перевезення без покращення умов поїздок, міністра регіонального розвитку - за відсутність співпраці у вертикалі "уряд-місцеві органи влади", міністра внутрішніх справ - за те, що його частіше можна побачити у ЗМІ, ніж за виконанням безпосередніх функцій", - наголошує Ігор Кріль, повідомляє Прес-служба Єдиного Центру.

"А перетворювати формування Кабміну на політичні торги за принципом "цей міністр мені подобається, а цей – ні" для країни занадто витратно, – вважає лідер Єдиного Центру. – Набагато ефективніше замінити прем’єр-міністра, бо як народ каже, риба гниє з голови. Ми пропонуємо формулу "двадцять за одну" - уряд у складі двадцяти професіоналів замість уряду політичних виконавців волі Тимошенко".

Обговорити на форумі