друкувати


"В Контакте" випередила "Однокласники"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-21 01:20:06
У січні соціальна мережа "В Контакте" вперше обігнала "Однокласники" за кількістю користувачів. За даними звіту TNS Web Index, за перший місяць поточного року на сторінки "В Контакте" хоча б один раз заглянули 13,09 мільйона унікальних відвідувачів з Росії та СНГ.

За той же період "Однокласникам" вдалося залучити на 11 тисяч користувачів менше. Раз на тиждень у січні мережу "В Контакте" відвідували 10,4 мільйона чоловік (у "Однокласниках" тижнева аудиторія склала 9,5 мільйони), а щоденно соціальною мережею користувалися 6,7 мільйона ( "Однокласники" - 4,7 мільйона). Третє місце за популярністю зайняла соціальна мережа "Мій світ Mail.ru", яка за місяць залучила 9,8 мільйона чоловік.

На думку голови правління рекламного агентства IMHO VI Арсена РЕВАЗОВА, передумови того, що "В Контакте" обжене "Однокласники", було видно давно. У користувачів цих мереж різні моделі поведінки: більш молода й активна аудиторія "В Контакте" проводить на ресурсі більше часу, спілкуючись з друзями, а відвідувачі "Однокласники" заходять на сайт лише іноді, щоб відправити повідомлення.

А вот по прибутках "Однокласники" поки попереду. У 2008 році, за словами РЕВАЗОВА, оборот цієї соціальної мережі склав 12-15 мільйони доларів, а виручка "В Контакте" не перевищила 2,5 мільйона. Експерт також відзначає, що користувачам соціальних мереж не подобається реклама, тому таким ресурсам більший прибуток можуть приносити платні сервіси або спеціальні акції. Цю точку зору підтверджують плани "Однокласників": мережа розраховує довести частку платних послуг у виручці до 50%, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі