друкувати


Найвидатніші режисери сучасності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-21 01:08:11
Популярний американський тижневик "Entertainment Weekly" склав рейтинг 25-ти найбільших діючих кінорежисерів. У список увійшли найталановитіші і затребувані. Саме почесне місце посів знаменитий голлівудський режисер і продюсер Стівен СПІЛБЕРГ(на фото), чиї фільми незмінно стають справжньою сенсацією в світі американської кіноіндустрії. У число його найвідоміших робіт входять "Список ШИНДЛЕРА", "Щелепи", "Врятувати рядового РАЙАНА", "Мюнхен".

Другим і третім стали Пітер ДЖЕКСОН і Мартін СКОРСЕЗЕ. Новозеландський режисер Пітер ДЖЕКСОН знайомий публіці за фільмами "Володар Кілець" та "Кінг Конг". Популярність Мартіну СКОРСЕЗЕ принесли роботи "Відступники", "Авіатор", "Банди Нью-Йорка", "Славні хлопці".

Англо-американський кінорежисер Крістофер НОЛАН зайняв почесне четверте місце. Його фільм "Темний лицар", який став останньою завершеною роботою відомого актора Хіта ЛЕДЖЕРА, зібрав у світовому прокаті близько 1 мільярда доларів ..

Замикають десятку Стівен СОДЕРБЕРГ, Рідлі СКОТТ, Квентін ТАРАНТІНО, Майкл МАНН, Джеймс КЕМЕРОН і брати КОЕН.

У рейтинг також увійшли Девід ФІНЧЕР, Тім БЕРТОН, Джадд АПАТИТ, Денні БОЙЛ, Роном ХАУАРДОМ, Зак СНАЙДЕР, Енгу ЛІ, Педро АЛЬМАДОВАР, Клінт ІСТВУД та інші. На 25 місці в списку розташувався режисер "Залізної людини" Джон ФАВРО, повідомляють Подробности.

Обговорити на форумі