друкувати


С.ХМАРА: СБУ має не допускати фінансування антиукраїнських збіговиськ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 08:09:45
"Спецслужби мають всі повноваження, щоб припинити зовнішнє фінансування українофобських та сепаратистських організацій в Україні, щоб взагалі зупинити їх діяльність в Україні, адже більшість з них просто фізично не зможуть існувати, якщо їм перекрити фінансовий потік з Москви", – заявив член Правління Української народної партії Степан ХМАРА.

На його думку, "СБУ має не допускати фінансування антиукраїнських збіговиськ, а не боротися з ними постфактум". Так політик прокоментував заяву в.о. голови Служби Безпеки України Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА, що "за наявною у СБУ інформацією, депутат Держдуми РФ Костянтин ЗАТУЛІН фінансує чергову політичну акцію, яка має пройти сьогодні в Одесі". Окрім того, він заявив, що є багато випадків, коли антиукраїнські організації фінансуються через "зовнішні, а точніше, російські" джерела, при цьому, не йдеться про уряд Росії, а до цього причетні "ті люди, котрі вважають, що можна на території України спровокувати сепаратизм".

"Якщо СБУ володіє інформацією, що антиукраїнська акція а Одесі фінансується ЗАТУЛІНИМ, вона має негайно провести арешти і заблокувати рахунки осіб, котрі причетні до її проведення", – впевнений член Правління УНП.

"Треба нарешті почати діяти превентивними засобами – конфісковувати кошти на кордоні, блокувати рахунки осіб чи організацій, які підозрюються в антиукраїнській діяльності чи закликають до порушення територіальної цілісності України", – підкреслив політик.

"Чільник СБУ має проводити прес-конференції під час яких не лише повідомлятиме, хто стоїть за організаціями і хто фінансував такі акції, а інформуватиме громадськість, що українська спецслужба перекрила джерела фінансування для антиукраїнських організацій", – підсумував Степан ХМАРА.

Автор: Петро ВОЛЯ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі