друкувати


О.ТЯГНИБОК: Українці потребують твердої і рішучої національної влади

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 08:03:49
19 лютого голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок спілкувався із користувачами сайту ІА "Новини Полтавщини" щодо політичної та економічної ситуації в державі: Вітаю шановне товариство, всіх дописувачів "Новин Полтавщини". Дякую за Ваші запитання, спробую на більшість з них відповісти: Які Ваші плани на вибори? - Ще в лютому минулого року відбулася Всеукраїнська конференція ВО "Свобода", на якій було ухвалено рішення про обов'язкову участь партії у будь-яких виборах в Україні: строкових чи дострокових, парламентських, президентських чи до органів місцевого самоврядування.

На вашу думку - наскільки взагалі громадяни готові іти на нові вибори?
Думаю, у зв'язку з масовим розчаруванням людей, явка буде дещо меншою, але ви повинні розуміти, що якщо проігноруєте вибори, не виконаєте свій громадянський обов'язок щодо виборів влади, за вас цю владу оберуть інші. Потім наступні 5 років будете "кусати лікті" і скаржитися, що влада погана. В Україні ніколи не бракувало Програм, але зажди бракувало тих людей, які їх зможуть виконати. ВО "Свобода" - партія ідеологічна, ми сповідаємо ідеологію українського націоналізму. Відповідно, перебуваючи при владі будемо її втілювати. Гарантій Вам ніхто не дасть, я не буду бити себе в груди і казати: буду іншим. Це покаже лише час!

У чому ж тоді принципова різниця? Ми і так кусаємо лікті і так будемо їх кусати , якщо на вибори прийдемо? У нас всі партії сповідують ідеологію, але до певного моменту - поки не потрапили до влади.. А як потрапили, то все - обіцянки пішли прахом - так само як ото "Бандити повинні сидіти в тюрмах" а влада відділена від бізнесу. Мені 58 років, на роботі скорочення, пенсії немає і для чого мені в такому випадку слухати промови про негативні зовнішні чинники чи острів Зміїний?
Неправда! У нас при владі немає ідеологічних партій. Це - партії нафтової чи газової труби, партії прем'єр-міністра, теперішнього чи колишнього, партії президентів чи місцевих "князьків". Пригадуєте, як колись Роман Безсмертний на запитання журналістів про ідеологію НУ сказав: наша ідеологія, це щоб хлопці не скурвилися, що до речі дуже швидко я сталося. Те саме можна сказати і про інші, неідеологічні партії: БЮТ, ПР, блок Литвина. Навіть комуністи вже сьогодні далеко не ідеологічні. Тому їх всіх треба гнати!

У Вашому патріотизмі не сумніваюся, слухав Вас зблизька, спостерігаючи за виразом обличчя й очей. Але з іншого боку на одних радикальних гаслах принаймні у парламент не проб'єшся. Хто у вашій партії розробляє економічні програми, переймається фінансами. а не просто дає гроші? Наскільки реальні шанси в "Свободи" пройти у Верховну Раду?
У нашій "Програмі захисту українців" є потужний другий розділ: народне господарство, економічна незалежність і соціальна справедливість, де детально розписана економічна програма ВО "Свобода". У нас достатньо багато фахівців в галузі економіки, які є нашими членами або співпрацюють з нами. Дехто є депутатами місцевих рад, дехто входить в економічну раду. Згідно з даними різних соціологічних служб, а також оцінок провідних політологів України, сьогодні ВО Свобода має реальні можливості щодо проходження 3% бар'єру і формування фракції націоналістів у Верховній Раді. Це пов'язано з нашою принциповою послідовною позицією, збереженнями світоглядних принципів, а також збільшенням патріотизму серед українців, через негативні зовнішні чинники (наприклад, російсько-грузинська війна, проблеми в Криму, втрата морського кордону через рішення Гаагзського суду щодо острову Зміїний, непокараний сепаратизм). Українці потребують твердої і рішучої національної влади! Окрім того, розчарування в діях так званих "демократів" БЮТу і НУ привертає багатьох до підтримки ВО "Свобода".

Репліка: Люди будемо толерантними і спокійними!

І де гарантії того, що влада буде твердою та рішучою?
Твердість та рішучість націоналістичної влади Ви дуже швидко відчуєте. А гарантії - це світогляд, який іде не від політичної кон'юктури, а від душі, від внутрішнього переконання. Я живу цими цінностями і принципами.

Чи зробили Ви особисто якісь фінансові пожертви на спорудження пам'ятника Івану Мазепі у Полтаві? Якщо так, то скільки?
Так, 1000 гривень

Скільки членів Вашої партії є на Полтавщині? А прихильників?
Метою мого сьогоднішнього приїзду, також є зустріч з партійним активом і обговорення питання розгорнення ВО "Свобода" на Полтавщині. Ми розраховуємо розгорнути потужні організацію в Полтавській області, яка б могла не тільки дати необхідний результат голосів на виборах до парламенту, а й поборотися за місцеву владу. Згідно даних центральної канцелярії , зараз в регіоні є близько 300 "свободівців", а тих хто сповідує нашу ідеологію і поділяє наші принципи, будь ласка, приєднуйтеся: м. Полтава, вул. Енгельса, 19-А офіс). Звертайтеся за тел. 8-050-663-57-11. Або 58-92-00.

Чому ви не ініціюєте проведення референдуму на цю тему про просту і прозору процедуру відкликань?
Сьогодні цьому заважає укр. законодавство. Хочу нагадати, що впродовж минулої осені "Свобода" в усіх областях, в т.ч. у Полтаві зініціювала проведення всеукраїнського референдуму щодо зміни статусу Кримської автономії з республіканського на обласний та скасування спеціального статусу м. Севастополь. Незважаючи на бездоганне юридичне оформлення усіх документів в усіх обласних України - місцеві органи влади та ЦВК нам відмовили. Наша присутність в парламенті допоможе реалізувати ініціативи щодо проведення цілої низки всеукраїнських та місцевих референдумів.

Хто фінансує українських націоналістів? Хто фінансує вас конкретно? Чому приїхали до Полтави? Як думаєте, без вашого втручання ми зможемо самі навести порядок в регіоні та й в цілому в Україні?

Приїзд Полтави рамках туру Україною "За сильну державу", мета - інформувати українців, щодо позиції ВО "Свобода" про сучасну політичну і соціально-економічну ситуацію в Україні, план виходу з кризи". Завдяки спілкуванню із місцевими ЗМІ та місцевою громадою, спільно знайдемо відповіді на найболючіші питання.

Після вибрів 2006 року, коли ВО "Свобода" витратила мінімальні фінанси на виборчу кампанію, зрозуміло, що без серйозного фінансування конкурувати із олігархічними антиукраїнськими "мега-" і "гігаблоками" буде складно. В червні 2006 року була створена при партії економічна рада, в яку увійшли, в основному, представники малого і середнього бізнесу, які є симпатиками, або членами ВО "Свобода". Такі економічні ради створені в більшості областей України, які формують позиції партії з економічних питань та забезпечують її фінансування. ВО "Свобода" не має єдиного спонсора, а відповідно і будь-якої фінансової залежності від будь-кого. До речі, чим більше гризуться між собою БЮТ та "Наша Україна", які, в свою чергу, в парламенті відстоюють інтереси олігархів, тобто представників великого бізнесу, а, відповідно, ущемляють малий і середній бізнес, знищують середній клас, - тим більше спонсорів появляється у ВО"Свобода". Багато з тих, які активно фінансували помаранчеву революцію і сьогодні є розчарованими, приходять до нас і вкладають гроші в національну ідею, яку репрезентує ВО "Свобода".

Пане Олег! Належу до твоїх симпатиків. До них, до речі,відносився і покійний (царство йому небесне!) Федір Моргун. Знаю це напевно. Що імпонує? Твоя щира віра в Україну, наш народ. А запитання буде таке: чому виникло таке провалля між владою і народом, чому владці поголовно недостойні бути в одному ряду з хутірським дядьком Петром? Суть другого запитання полягає ось у чому. Одгодований на комуністичних маразмах і ситий депутат товариш Голуб зі Львова на "Главреді" дозволив собі чергове хамство щодо України й українців, заявивши, що , цитую, "не вважав і не вважаю великою національною трагедією те, що сталося в Україні в 1932-1933 роках".
Дякую за підтримку. При владі знаходиться псевдо-еліта, шалики якого кольору вони на себе не натягнули б, чи помаранчеві, чи біло-сині, чи біло-сердечкові. Вони всі походять з часів Брежнєва, Щербицького - є вихідцями з комуно-комсомольської системи, мають спільне соціальне і національне неукраїнське походження. Система влади не змінилася зі зміною облич . Це як засмальцьована колода гральних карт: як би їх не перемішували, все одно карти ті ж. Тому, і збудована ними ж стіна між владою і громадою. ВО "Свобода" виступає за проведення публічного судового процесу над комунізмом, а також визнання геноциду українців у 20 столітті, в результаті якого знищено 20 млн. українців, - злочином проти людства. Ми за те, щоб у судовому порядку заборонити комуністичну ідеологію як людиноненависницьку і антиукраїнську, що завдала невиправної шкоди українському народові. А також ліквідувати і заборонити використання знущальних щодо українців імперсько-більшовицьких символів, пам'ятників та назв на честь катів України. Такі як Голуб мають бути поза законом.

Ви вважаєте себе послідовником Бандери? Якби ви пришли до влади, що б запропонували конкретно простим людям?
Я є українським націоналістом, для мене Бандера з великої букви Герой. Бандера як політик був відповідальним. Колись ідеолог українського націоналізму Дмитро Донцов, сказав, що еліта повинна бути мудрою, мужньою і шляхетною, бо мудрого не задуриш, мужнього не налякаєш, а шляхетного не підкупиш. Саме таким був Бандера. І саме ці чесноти не притаманні сьогоднішній псевдо еліті.

"Свобода" вважає, що прийшовши до влади, потрібно докорінно очистити її через проведення люстрації. Змінити систему влади в Україні - за державним устроєм Україна має унітарною державою без федерацій і автономій , за формою правління президентською республікою (коли Президент одночасно є Главою виконавчою влади, тобто прем'єр міністром, парламент має бути скорочений до 300 осіб і обиратися за пропорційною системою за відкритими списками (коли в бюлетні, окрім назви партії є прізвище кандидата від цієї партії, який у випадку перемоги партії на виборах стає депутатом по конкретній території). Місцеві судді мають обиратися народом, за неправомірні рішення суддів та депутатів вони мають відповідати власним майном. Місцеві бюджети мають формуватися знизу доверху. На Всеукраїнському референдумі має бути ухвалений закон про прозору і просту процедуру відкликання Президента, депутатів і суддів. В Україні треба збудувати соціально зорієнтовану ринкову економіку. Ухвалити державну програму енергетичної незалежності, перевірити законність приватизації усіх великих підприємств, укласти новий державний земельний кадастр України. Необхідно заборонити приватизацію землі сільськогосподарського призначення, а право на володіння землею надати громадянам України (а не іноземцям) у довгострокове володіння з правом її родинного успадкування. Зменшити економічний тиск держави на дрібне і середнє підприємництво, ухвалити новий пенсійний і трудовий кодекс, провести реформу систему охорони здоров'я і освіти. Ухвалити новий Закон про громадянство, захистити національний інформаційний простір, сформувати національну зовнішню і оборонну політику. Стратегічним курсом держави визначити український європейський центризм. І, нарешті, ухвалити державну програму інтеграції в українське суспільство її кримської частини.

Степан Бандера (онук славетного вождя) так сказав про ВО "Свобода": З одного боку ця сила пропагує себе і Бандеру. Але будь-яка сила, яка лише наполягає, легітимізує себе, покладаючись на минуле, а не має плану на сьогодні і на майбутнє - це не є серйозним! Ваш коментар.
Обов'язково надішлю Степанові Бандері повну Програму захисту українців - це фактично план виходу із кризи в Україні, це - погляд в майбутнє.

Пане Олеже, колись в одному з публічних виступів Ви сказали "Ми будемо панувати над всім світом". Ви ще й досі так думаєте?
Дайте посилання.

З приводу "Олег ваша ніша - це розчаровані люди". Та якби всі "розчаровані" в політиканах-керівниках українці сьогодні взялися за вила дружньо, то до етапу втікачів приєднався й Тягнибок, а, можливо, навіть біг попереду. Не розумію - для чого запрошувати подібних лідерів до Полтави й стукати лобами людей? Кому це потрібно? Невже на сьогодні у місті більше не має проблем, невже всі болючі питання вирішені й залишилося тільки хлібом-сіллю зустрічати цього хлопця.
Я завжди вважав, що Полтавщина гостинна земля. :)

Доброго дня. Мене звати Михайло. Хочу, щоб Ви розповіли нам полтавчанам про захист інформаційного простору нашої країни. Усім набридли ті брехливі новини що щоденно випліскується з екранів телебачення, газет та преси, а також розпуста, вбивства, засилля антиукраїнської пропаганди. Бажаю Вам перемоги!
Дякую за підтримку і побажання, ВО "Свобода" вважає, що ми живемо на окупованій інформаційній території. Потрібно ввести питання захисту національного інформаційного простору до компетенції РНБО, створення громадського радіо та ТВ, конкурентоспроможну українську кіноіндустрію. Позбавляти ЗМІ ліцензії, які порушують мовне законодавство, принижують національну гідність українців, поширюють дезінформацію, або проводять антиукраїнську пропаганду. Зобов'язати всі ЗМІ інформувати громадян про власників видань та каналів. Збільшити ввізне мито та іноземну поліграфічну, аудіо та відео продукцію. Запровадити податок на ретрансляцію іноземних радіо- та ТВ-продуктів, прокат музичної і кіно продукції , а отримані кошти спрямовувати на розвиток національного інформаційного простору. Встановити пільгове оподаткування у сфері розвитку новітніх інформаційних технологій та сучасних електронних мереж і створити українську операційну систему на ПК на базі існуючих вільних систем, із якісним перекладом, великою кількістю українських шрифтів, запроваджуючи служби підтримки та безпеки.

Цікаво чому на біг-мордах вашої сили хизується ваше обличчя? Це через надмірну любов до себе чи йдемо шляхами янучар, ющенків, юль? Народ вже плюється від цих морд. Чи не можна агітувати якось по-інакшому, уникаючи себе улюбленого в агітках...
На жаль, політика в Україні - персоніфікована. І прізвище Олега Тягнибока знають більше, ніж ВО "Свобода". В "Свободі" існує управління пропаганди і агітації, яке і визначає, якою і в який період часу має бути зовнішня реклама партії.

Друже Олеже, а як Ви ставитеся до того, щоб після проходження на найближчих виборах ВО "Свобода" до Верховної Ради, одним з найперших законопроектів Вашої політичної сили став Закон про дозвіл винятково змішаних шлюбів? Тобто, щоб обов'язково один з молодят був зі східних або центральних теренів України, а інший - із Західної :) Може, тоді тут, у нас на сході народ хоч трішечки порозумнішає? :)

Репліка: Та що це за запитання про змішані шлюби. Ви що?Якщо так, то женитися слід виключно на американках.

Репліка: Або виходити заміж за американців :)


Я - за кохання! :-)

Пане Олеже, на жаль ФСБешні кадри працюють і на цьому сайті, використовуючи українську мову для своєї пропаганди... Запитання таке: коли "Свобода" по-справжньому запрацює у Полтаві? Тут велика кількість українців котрих треба долучати до нашої великої Української мети, рятувати їх від зомбування антиукраїнських сил.
Саме з цим і пов'язаний сьогоднішній мій візит на Полтавщину. Контактуйте з нами і приєднуйтеся до нашої боротьби. Ми дійсно розраховуємо на Полтавщині отримати підтримку 10% виборців.

Репліка: Олег, побільше Тобі рішучості , твердості і ні в якому разі не вступати в різноманітні "Правиці"...

Олег Тягнибок: Дякую всім за розмову, будемо завершувати. Нажаль, за браком часу немає можливості відповісти на всі питання. Запрошую на свій форум (www.forum.vosvoboda.info/viewforum_28.php?sid=fa4b6b5b26fd1d808f33042d5b15daf3), де мене можна спитати, і я, при нагоді, з великим задоволенням відповім.

Джерело: ІА "Новини Полтавщини"
Обговорити на форумі