друкувати


На міжнародні стипендії налітай!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 03:39:32
В Івано-Франківському Головному управлінні з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій ОДА відбулася презентація трьох великих програм євросусідства і партнерства: "Україна-Угорщина-Словаччина-Румунія", "Україна-Румунія-Молдова" та "Україна-Польща-Білорусь", які триватимуть з 2009 по 2014 роки.

Як повідомив Коломия ВЕБ Порталу Василь Федюк начальник обласного управління євроінтеграції та інвестиційної політики, через ці програми перед вузами краю відкривають великі можливості. Адже щорічно європейська спільнота виділяє понад один мільярд євро на різні навчальні програми, у яких можуть брати участь викладачі та студенти з Прикарпаття. Вигравши грант та отримавши стипендію у розмірі 600 і більше євро, можна здобути якісну європейську освіту, а згодом передавати стандарти навчання українським колегам.

Зараз головною метою управління є дати доступ до інформації про спеціальні освітні програми і стипендії представникам вишів, які займаються питаннями міжнародного співробітництва. "Ми хочемо аби і викладачі, і керівники вузів, і студенти знали, як знайти потрібну програму та могли нею скористатися", - каже пан Федюк.

Взяти участь у міжнародних програмах, отримати стипендію чи виграти грант зможе кожен, хто достатній рівень знань, володіє англійською (у випадку навчання у Польщі, польською) мовами.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі