друкувати


Три дні без мами

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-20 12:50:02
Три доби самі-самісінькі без їжі і води у зачиненій квартирі в Івано-Франківську прожили дві дівчинки п’яти і двох з половиною років. Їхня мама весь цей час була відсутня у своїх особистих справах.

Зараз дівчатка лікуються в міській дитячій клінічній лікарні. Тривале перебування без належного догляду, як встановила під час перевірки прокуратура міста Івано-Франківська, стало причиною захворювань, небезпечних для життя і здоров’я малят. Як повідомила помічник міського прокурора Світлана Аверкова, діти були госпіталізовані з діагнозом „гостра двобічна вогнищева пневмонія, ускладнена токсичним синдромом та токсикозом першого ступеня”. Також встановлено, що молодша дівчинка має затримку у фізичному, психомоторному та мовному розвитку. За даним фактом прокуратура порушила кримінальну справу.

В ході розслідування було встановлено, що мати дівчаток злісно не виконувала батьківськиз обов’язків — систематично залишала дітей на тривалий час без нагляду, без їжі, не доглядала і не лікувала малюків, не дбала про їхній розвиток. Жінка провадила аморальний спосіб життя, зловживала спиртним. Отримуючи соціальну допомогу на утримання дітей (1100 грн.), більшу частину грошей витрачала на власні потреби. Тож наразі стоїть питання про позбавлення її батьківських прав, повідомляє Галицький кореспондент.

Обговорити на форумі