друкувати


Церковний хліб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-02-19 03:03:48
При парафіяльному храмі в місті Тлумачі вже 15 років успішно функціонує відособлений виробничий підрозділ — пекарня.

- А давай, Орисю, купимо церковного хліба, він же набагато смачніший, - казала поважна тлумацька ґаздиня своїй товаришці, яка прямувала в інший магазин за покупками. - А таки так, Марусю, краще церковний, - погодилася та, і обидві жінки попрямували до невеличкого магазинчика в центрі міста.

...Уже п’ятнадцять років пройшло з того часу, коли парох Тлумача, а нині єпископ Івано-Франківської єпархії УГКЦ Володимир Війтишин отримав пропозицію взяти незвичну гуманітарну допомогу: американську військову піч, яка, щоправда, вже була в користуванні.

"Я поїхав дивитися на "подарунок", - згадує архієрей, - але піч була без документів, і я не знав, що з нею робити". Проте житель Тлумача Мирослав Вівчарук, який дуже добре розуміється на різноманітній техніці, допоміг священику. Він оглянув піч і вирішив, що вона може принести неабияку користь церковній громаді.

Мирослав Вівчарук не помилився: американський подарунок запрацював. Спочатку спекли три хлібини. Одну дали пароху, одну взяв собі пан Вівчарук, а одну віднесли до церкви, щоб так би мовити Бог поблагословив починання. І відтоді з’явилися у Тлумачі смачні "церковні" булочки, рогалики, батони, хліб та чудові весільні короваї.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі